Festivalstämning när Habo Wolley tar emot Södertelge

Fyrmannafestivalen pågår för fullt i Habo Sporthall och under lördagskvällen bjuds alla deltagare på elitserievolleyboll då Habo Wolley tar emot Södertelge. Vi kan därför förvänta oss fullsatta läktare.

För motståndet står Södertelge som satsat stort i år med en utländsk tränare samt tre högklassiga utländska spelare. Laget har inte riktigt levt upp till förväntningarna men segern mot Sollentuna strax före jul gav troligtvis Stockholmslaget ökat självförtroende vilket de kan ha tag med sig till det nya året. I dagsläget ligger Södertelge tre poäng efter Habo i tabellen, så kvällens drabbning är verkligen en sexpoängsmatch.

När Habo och Södertelge möttes under hösten i Södertelge vann Habo en tuff femsetare efter säsongens konstigaste match. Habo låg under med 1-2 och såg väldigt håglösa ut, men på något sätt lyckades man samla krafter och vända matchen till seger. Var det något vi lärde oss av den matchen var det att årets upplaga av Habo Wolley saldrig går att räkna ut.

Glädjande nog är truppen åter intakt efter att Kenneth Rooneys rehabilitering gått som förväntat. Efter en månads matchfrånvaro kan vi förvänta oss att han är extra taggad att åter producera poäng från sin mittenposition.

Habo Wolley vs. Södertelge
Lördag 6/1 19.00
Habo Sporthall

Matchen kan följas på youtube