Filip Mokelainen gör comeback i Habo Wolley!

Efter att under våren 2016 representerat Habo Wolley tog Filip Mokelainen under säsongen 16/17 ett sabbatsår från volleybollen för att satsa på civilt jobb. Nu har han glädjande nog bestämt sig för att börja spela igen, och kommer under kommande säsong åter representera Habo Wolley.

Filip Mokelainen, född 1996 med Svedala som moderklubb, representerade under gymnasietiden RIG Falköping där han var libero i elitserielaget redan från årskurs ett. Under sin tidigare sejour i Habo spelade han främst vänsterspiker, men nu är tanken att Filip ska ersätta den mångårige Haboliberon Elias Andreasson som under förra veckan skrev på för Örkelljunga.

Filip själv säger följande om övergången:
-Egentligen har jag velat spela hela tiden men eftersom jag bor och jobbar i Falköping har det varit svårt att få ihop. Klubben har dock visat förståelse för min yrkessituation och kommit med en bra lösning, och det ska bli riktigt roligt och se hur långt det här laget kan komma.

Habo Wolleys sportgrupp uttrycker stor glädje över värvningen:
-Filip är en riktig bolltalang och det ska bli väldigt intressant att se hur bra han kan bli med en hel säsong här som libero. Dessutom är det mycket skönt att kunna knyta upp en ersättare till Elias såhär fort, det är viktigt för laget och gör det lättare att forma en startuppställning.

Kontraktet med Filip sträcker sig över ett år.