Förlust borta mot Hylte/Halmstad

Habo Wolley förlorade gårdagens match mot Hylte/Halmstad med 0-3 (17-25, 17-25, 24-26). Hemmalaget kontrollerade händelserna i matchen och vann rättvist.

Hylte/Halmstad tog kommandot direkt i matchen och mycket tack vare bra servar av Johan Mårtensson gick de upp i en 8-1-ledning. Därefter kunde hemmalaget spela ut utan någon press och även om Habo vid något tillfälle knaprade sig närmre så hade Hylte/Halmstad full kontroll och gled iväg till en ledning med 1-0 i set via 25-17.

Även i andra set inleder bortalaget dåligt och ger sig själva en uppförsbacke från start och redan vid 4-0 utnyttjas första time outen. Habo har problem i sin servemottagning och därigenom svårt att hitta flyt i sitt eget spel samtidigt som Hylte/Halmstad spelar avslappnad och med få egna misstag. Även det andra setet går till hemmalaget med siffrorna 25-17.

Efter pausen kommer Habo ut bättre fokuserade i början av setet och det är jämnt till en början. Därefter gör Hylte/Halmstad ett litet ryck och tvingar fram en time out av Habo vid ställning 8-4. Time outen får önskad effekt och bortalaget är ikapp vid 8-8 Därefter följer en period av jämnt spel innan det återigen är dags för laget från Halland att dra ifrån. En ny time out av Habo och man äter åter igen så sakteliga in försprånget. Hylte/Halmstad behåller dock ledningen med en eller två poäng ända fram till Habo gör tre raka anfallspoäng och går från underläget 20-22 till ledning 23-22. Vid 24-23 till bortalaget har man setboll, men en missad serve och sedan två raka blockpoäng av hemmalaget avslutar matchen via 26-24.

Dillon Collett var bäst i Habo mot Hylte/Halmstad. Foto: Tilda Larsson

Dillon Collett var bäst i Habo mot Hylte/Halmstad.
Foto: Tilda Larsson

Coachens reflektioner:
Vi gör det svårt för oss själva genom att hamna i underlägen direkt i både första och andra set. Ger man Hylte/Halmstad ett försprång kan de spela avslappnat och då är de riktigt svårtoppade. I tredje set är det jämnare och då kommer även fler misstag av Hylte och därigenom ger vi oss själva chansen att vinna det setet.

Positivt att ta med sig från dagens match är dock att det vi har jobbat på i försvar under veckan har gett resultat. Även Dillon Colletts anfallsspel är bra idag och i långa stunder är det han som bär vårt anfall i dagens match.

Bästa poängplockare i Habo:
Dillon Collett, 16 p
Beau Graham, 9 p

Bästa poängplockare i Hylte/Halmstad:
Alexandro Luna, 13 p
Victor Lindberg, 10 p