Förlust efter fem set mot Hylte/Halmstad

Habo Wolley förlorade igår mot Hylte/Halmstad efter en lång match som gick till fem set. Initiativet i matchen böljade fram och tillbaka men i det avgörande setet var serieledarna starkas. Siffrorna skrevs till 2-3 (25-19, 21-25, 23-25, 25-21, 9-15).

Matchen inleds jämnt fram till att Habo gör det första rycket fram till 9-6 efter ett par misstag från Hylte/Halmstad. Framförallt ser vi effektivt anfallsspel från båda lagen och hemmalagets försprång håller i sig till 15-12 då Hyltes coach Matthew Young väljer att ta en timeout. Den får effekt och efter ett serveess av Omar Rivera är det Habos tur att ta timeout då ledningen är nere i en poäng. Killarna i rött gör återigen ett ryck och efter bland annat två nedblock av Jens Persson skaffar man sig en fyrapoängsledning som man sedan även utökar till setseger 25-19.

I det andra setet tar Hylte/Halmstad snabbt initiativet och går fram till 7-4. Habo kommer igen men sedan kliver firma Luna/Ahremark in i handlingen ordentligt. De står för Hyltes nästkommande åtta poäng tillsammans, de flest i Lunas serve där Ahremark bidrar med ett par blockpoäng på raken. Det rycket innebär att Hylte skaffar sig en sexpoängsledning som Habo aldrig lyckas ta igen. Setet går till gästerna med 25-21.

Det tredje setet är till en början likt det föregående i det att Hylte skaffar sig en trepoängsledning, men i mitten av setet börjar Habo att äta sig ikapp och efter två raka anfallspoäng av centrarna, Beau och Jens, är Habo i ledning med 21-19 och ser ut att kunna gå fram till ledning med 2-1 i set. Dock visar Hylte klass i slutet, och framförallt Alexandra Luna, och lyckas vända tillbaka till setvinst med 25-23. Setet präglas av en intern kamp mellan lagens båda högerspikers där Hyltes Alexandro Luna själv står för åtta anfallspoäng och ett nedblock i setet och Habos Joren Zeeman producerar tio anfallspoäng. Imponerande siffror!

I matchens fjärde set inleder lagen med bra anfallsspel och det är först efter ett serveess av Arvid Haag samt en anfallsmiss av Hylte som ena laget, denna gång Habo, drar ifrån. Hemmalaget håller tag i taktpinnen med 3-4 poängs ledning större delen av setet, men efter ett serveess av Omar Rivera är ledningen nere i två poäng. Timeout Habo och sedan kliver Habos poängkung Joren Zeeman fram och med två raka anfallspoäng ser han till att laget rycker igen. Ledningen står sig setet ut och siffrorna skrivs till 25-21 och ett femte set väntar.

I det femte setet tar Hylte snabbt kommandot och via bland annat två block går de iväg till 5-2. Habo har fortsatt svårt att ta sig förbi motståndarblocket och med hjälp av ytterligare ett par poäng i den grenen fortsätter Hylte att gå ifrån och det femte setet blir aldrig särskilt spännande. Bortalaget vinner det tillslut med 15-9 och matchen med 3-2.

Beau Graham gjorde en bra match och utsågs rättvist till bästa Habospelare. Foto: Tilda Larsson

Beau Graham gjorde en bra match och utsågs rättvist till bästa Habospelare.
Foto: Tilda Larsson

Coachens reflektioner:
Gårdagens match var ännu en bra erfarenhet för oss. Vi har återigen en stabilitet och ett lugn i vår egen sideout som är otroligt viktig och ger oss möjlighet att utmana ett topplag som Hylte/Halmstad. Där gör vår servemottagningslinje ett väldigt bra jobb igår och presterar hög kvalitet i mottagningen. Jag tycker även att vårt blockspel är något bättre igår, även om vi måste fortsätta förbättra den speldelen.

Återigen är det mindre detaljer som tillslut faller avgörandet i en sådan här match. Som så ofta så gör topplagen de små detaljerna rätt i slutskeden av set, medan vi har ett par lägen där vi inte lyckas vända en bra handling till egna poäng. Det kan vara en riktigt bra defence, ett pass efter en defence eller en anfallsspelare som vinner en svår boll. Topplagen plockar ofta fram sådana handlingar när det behövs som bäst och de lyckades vi inte med igår. Men nu har vi presterat bra volleyboll mot två topplag på raken och ju fler sådana set vi får, desto bättre kommer vi att bli på att plocka fram sådana handlingar själva.

Några spelare att framhålla är Beau Graham som jag tycker sliter på riktigt bra i anfall trots att det inte alltid connectade så bra med Arvid, samt Joren Zeeman som drar ett tungt lass både som avslutar och ledare på planen. Dessutom ska vår servemottagningslinje med Elias Andreasson, Chris Kalfic och Filip Mokelainen berömmas för stabil mottagning. Filip får kliva in istället för Stefan Stolic, som dessvärre låg hemma magjsuk, och gör ett riktigt bra jobb.

Till sist vill jag skänka en tanke till Hylte/Halmstad som dessvärre var inblandade i en otäck olycka på väg hem från matchen då en av deras minibussar krockade med en lastbil. Som tur är verkar ingen allvarligt skadad och det är vi alla tacksamma för!

Bästa poängplockare i Habo:
Joren Zeeman, 34 p
Beau Graham, 21 p

Bästa poängplockare i Hylte/Halmstad:
Alexandra Luna, 34 p
Jens Ahremark, 12 p