Förlust för B-laget borta mot Lund

B-laget åkte till Skåne under lördagen för match mot Lund B i division 1. Vi möter ett välspelande och förberett hemmalag och trots många bra sekvenser i matchen så förlorar vi till sist med 3-1 i set. Setsiffrorna blir 25-21, 23-25, 25-16, 25-20.
Lund ställer upp med ett betydligt mycket med rutinerat lag än vi och det får vi ju såklart vänja oss vid när vi har ett lag med endast 17- och 18-åringar. Vi spelar stundtals riktigt bra volleyboll, men har några lite för långa svackor idag där det rinner iväg flera poäng.
Hemmalaget gör det också riktigt bra i sitt block- och försvarsspel där de gång på gång lyckas med svettiga räddningar och lyckas går segrande ur bollduellerna. Vi blir lite för enkelspåriga ibland och när motståndarna har läst in oss så vinner vi bara ”nästan” bollarna trots ganska bra handlingar.
Laguppställningen för dagen var: Johan Ottosson (passare), Maxim Melnik (höger), Isak Junvik & Jonatan Widegren (center), Gustav Hellström, Isak Sandberg & Marcus Gemhed (vänster) och Carl Larsson (libero).
Sammantaget så gör vi trots förlusten en godkänd insats idag. Marcus Gemhed och Maxim Melnik gör många poäng från kanterna och vi har även under långa stunder bra utdelning i mittenspelet med både Isak Junvik och Jonatan Widegren. Kanske att vi skulle behövt komma fram i läge med förstabollen att spela ännu mer för att vinna idag.
Carl Larsson gör debut som libero och bidrar både med bra insatser och en kämpaglöd som sprider sig i laget. Johan Ottosson gör en stabil insats som passare med en del grymma actions och visar återigen framfötterna in blockeringspelet. Både Isak Sandberg och Gustav Hellström gör godkända insatser och får en tuff bevakning mot sig i anfallsspelet. Nyttigt och lärorikt. En lång resa till Skåne idag där vi åker hem med med ett vunnet set och även en del mer erfarenhet efter att ha mött ännu ett lag med rutinerade volleybollspelare som även hade scoutat oss innan.
Våra spelare tränar i olika grupper under veckorna och det gör att laget inte är riktigt så samspelt som det skulle kunna vara. Flera spelare är med elitlaget under några träningar vilket höjer den individuella nivån, men som lag har vi har en del kvar för att få ihop pusselbitarna. Vi ska jobba lite extra med vår servemottagning kommande veckor för att spetsa den ytterligare, vi har en del detaljer i vårt försvarsspel som inte riktigt sitter som vi vill ännu och sen ska vi finslipa anfallsspelet ytterligare. Det finns som alltid saker att jobba på och utveckla på träningarna och tur är väl det!
Nu har B-laget ett lite längre uppehåll med B-laget innan nästa omgång då vi gästas av Falkenberg B den 14:e november. Innan dess ska Carl Larsson med U19-landslaget till Rovaniemi för att spela NEVZA och övriga ska spela U20-klassen på 3-kungaslaget i Kungälv. Dessutom är det ett höstlov.