Förlust för Habo C mot RIG Falköping

Efter B-lagets segermatch mot RIG i Odenhallen var det dags även för C-laget mot RIG i division 2. Det stod klart redan från start att det skulle bli en tuff match. Flera duktiga RIG-killar dubblade och spelade både div 1 och 2.

I första set spelar vi bra volleyboll men det räckte inte till setvinst. Elias och Isak har bra servemottagning trots RIGs tuffa servar. Vårt försvarsspel och blockupptäckning fungerar även det bra men vi hade svårt att göra poäng. RIGs stora block satte stop gång på gång för våra vänster- och centerspelare. Anfallen på högerkanten går lite bättre och Hobbe får bra utdelning på sina anfall i första set trots allt.
I andra set är vi flera gånger ifatt men tyvärr missar vi flera viktiga servar och förlorar även andra set.

I tredje set rivstartade vi. Bra servpress från Elmer och Alvin bidrog starkt till en 7-1 ledning.
Vårt anfallsspel börjar fungera betydligt bättre, kanske för att vi beslutat att passa högre för att ge anfallet mer tid. Hannes och Elmer kan då undvika blocket och tar poäng i de flesta anfall. Säker setseger med 25-16.

I fjärde set grusades förhoppningarna om ett avgörande ganska tidigt. RIG pressar oss i serv redan från start och vi får svårt att göra poäng igen.

Efter den svaga inledningen spelar vi upp oss och hänger med poängmässigt men kommer aldrig ifatt trots ett bra kämpande Habo.

Jag tycker vi gör en helt godkänd match trots förlust. Många viktiga delar av spelet fungerar bra så nu är det bara hem och slipa på anfallsspelet till nästa match som inte spelas förens i slutet av januari på hemmaplan.

Text: Andreas Simonsson