Förlust i det tuffa toppmötet mot Alingsås

Damernas sista hemmamatch för säsongen blev en riktig publikmatch som kunde ha slutat hur som helst. Slutligen blev det dock ett välspelande Alingsås som tog hem vinsten med 3-1 (19-25, 23-25, 25-16, 25-27).

Alingsås gick in i det första setet med mycket aggressivitet och lyckades sätta press på oss direkt från start. De tog flera poäng i egen serve vilket gjorde att poängen rann iväg till deras favör. De fick upp otroligt mycket bollar i försvar och förvaltade samtidigt sina lägen väl när de anföll tillbaka. Vi lyckades snygga till siffrorna lite i slutet av setet men motståndarlaget vann tämligen komfortabelt.

Andra set inleddes på samma vis som det första. Vi har svårt att sätta bollen i golvet och de hanterar våra vanligtvis högeffektiva servar på ett bra sätt. Under setets andra halva händer det dock någonting och vi börjar komma ikapp. Servarna börjar få utdelning och vi hittar sätt att göra poäng på. Vi klättrar oss tillbaka men lyckas tyvärr inte riktigt komma ikapp till setets slut.

Vi hade nu en god känsla med oss från det förra setets slutskede och visste att vi skulle ha en god chans om vi fortsatte på samma bana i det tredje setet. Towe Sjödell, som kommit in under det andra setet, fick chansen från start och briljerade från sin passarposition. Med en serve som skapade oreda för motståndarna och ett säkert passningsspel bidrog hon stort till att vi tidigt drog ifrån och lyckades hålla en säker ledning ända in i mål. Vi kände att matchbilden hade vänt och det var vi som hade övertaget.

Det fjärde setet var en riktig rysare. Alingsås tog ett tidigt grepp om setet och hade en oerhörd servepress som gjorde det svårt för oss att komma till bra anfall mot ett redan försvarsstarkt lag. När vi kom till den andra halvan av setet lyckades vi dock få med oss ett antal poäng i egen serve och kom sakta men säkert in i matchen igen. Vi jämnade ut ställningen till slutskedet av setet och hade både en och två setbollar innan Alingsås hamnade i en lyckosam serveserie där de lyckades vända på steken och därmed ta hem matchen.

En snöplig förlust men en väldigt jämn och spännande match mot ett Alingsås som spelade ett mycket bättre serve- och servemottagningsspel än när vi mötte dem senast. Deras centrar storspelade denna matchen och lyckades få stopp på väldigt många av våra anfall. Sett över hela matchen kom vi inte riktigt upp i den nivå vi är vana vid men det går fortfarande inte att ta ifrån Alingsås att de stod för en väl utförd match.

Inget annat att göra nu än att se framåt mot säsongens sista seriematch mot KFUM Göteborg C på bortaplan den 23:e mars!

/Coacherna William Lind och Sofia Larsson