Förlust i första kvartsfinalen

Det blev en jämn match på bortaplan mot Södertelge som tyvärr slutade med förlust i skiljeset. Ny drabbning på hemmaplan i Habo på söndag med chans att revanschera sig för våra grabbar. 

Habo började matchen med att köra över Södertälje i första setet. Habo hade ett riktigt bra servetryck där Jonatan Angel gjorde tre serveess i första setet och med Erik Sundberg i spetsen kunde relativt enkelt vinna det första setet eter 13-25.

I det andra setet visade Södertälje att de inte kommer sälja sig enkelt. De tog en 8-2 ledning och Habo missade alldeles för mycket. Detta gjorde att Södertälje kom in i matchen och spelade riktigt bra. Habo fick det tuffare i anfall och gjorde för många egna misstag samt att Södertälje kunde lyfta boll i försvar och bromsblocka på ett förtjänst fullt sätt. Att Södertälje skulle använda Enock Some hade Habo koll på men stundtals hade Habo det jobbigt när Enock fick bra lägen. Habo kämpade sig dock ikapp efter mycket slit i bakplanen och Erik Sundberg avgjorde i många tuffa lägen. Habo kunde närma sig men det var Södertälje som tog hem det andra setet med 26-24.

Södertälje startade även det tredje setet bra och ledde hela setet fram till 16-16 och Habo kunde ta sig förbi och avgöra det tredje setet efter 22-25.
I fjärde setet tog Habo kommandot och verkade som att de skulle vinna den första matchen. Men återigen fastnar laget i en rotation som Södertälje har varit lyckosamma i där Alfred Mjörnheim servar. Habo tappade sin ledning i slutet av detta set vid ställningen och Södertälje hade kvitterat efter 25-22. Både lagen bjöd på bra kamp och det var många bollar som inte avgjordes direkt i sideout spelet utan det blev spel om flera bollar.

I det femte setet var det jämnt till 6-6 då Södertälje ryckte ifrån och kunde ganska klart vinna det femte setet med 15-12. Habolaget hade idag för många egna misstag och det har man inte råd med om laget ska vinna över Södertälje i kvartsfinalen. Båda lagen visar upp flera unga svenska spelare som gör mycket bra ifrån sig.

Martin Lillis Andersson om matchen:

  • Vi förlorade matchen i början andra setet efter alldeles för många egna misstag. Inte bara vi förlorade poäng på misstagen vi släppte in Södertälje i matchen i det andra setet.
  • Vi är på att jaga ikapp andra lags ledningar men idag gjorde för svårt för oss själva.
  • Jag vill berömma Erik Sundberg som gör en väldigt bra match och samma sak med Daniel Uruena.
  • Våra bänkspelare som kommer in gör också många bra insatser och även de spelare som inte fick spela idag stöttar laget på ett mycket bra sätt.

Södertälje vann matchen med 3-2, setsiffrorna 13-25, 26-24, 22-25, 25-22 och 15-12.

Bästa poängplockare:

Erik Sundberg                   28p

Haralds Regza                   23p

Enock Some                       27p

Chris Kalfic                       13p