Förlust i första matchen mot Sollentuna

Habo Wolley förlorade den första matchen i dubbelmötet mot Sollentuna i tre raka set. Nästa kamp är i Sollentuna på onsdag och då avgörs det vilket lag som tar semifinalplatsen.

Sollentuna var för starka och vann i tre raka set. Båda lagen bjöd varandra på en del bollar och möjligheter. Skillnaden var att Sollentuna förvaltade sina chanser. Sollentuna spelar med högt tempo framförallt på sin vänsterkant. Laget håller en hög nivå och alla spelare levererar i denna match. Bägge lagen spelar underhållande volleyboll och vi får se prov på bra försvarsspel.

Sollentuna vinner matchen med setsiffrorna 25-27, 20-25 och 22-25.

Bästa poängplockare:

Erik Sundberg​12p

Haralds Regza​10p

 

Jakob Molin​​13p

Staffan Blomgren ​9p

Linus Tholse​9p

Det var en ganska jämn tillställning som vi fick se i Habo Sporthall på söndagkvällen. Sollentuna höll ihop sitt spel under lite längre perioder, medan hemmalaget i varje set hade någon eller några lite för djupa svackor. Detta var avgörande i den första matchen lagen emellan i detta dubbelmöte.

Vi gjorde en hyfsad insats i den här matchen trots att vi inte får med oss något set, men det finns ändå mer att hämta i laget. Vi hoppas att det går att plocka fram detta i returen.

MVP i Habo: Johan Skoogh
MVP i Sollentuna: Jacob Molin

Nu väntar en tuff uppgift för våra rödvita grabbar. Vi behöver vinna matchen i Sollentuna för att tvinga fram ett ”golden set” om vi ska ta oss till semifinal. Vi behöver dock inte vinna matchen med 3-0 eller ens 3-1, utan det räcker med en seger med 3-2 för att ta oss till ett direkt avgörande Golden set om vilka som ska få spela vidare den här säsongen. Vi går för det!