Förlust i hemmapremiären mot Lund

Habo mötte i sin hemmapremiär ett Lund som hade fått förstärkning inför denna säsong med två spelare från Falkenbergs startsexa, Faaez Alloush och Lundapågen August Borna. En spännande match med flera karaktärsväxlingar slutade till sist med en Lundseger efter fyra spelade set. 

Efter lite trevande start från båda lagen, så ryckte Lund i mitten av det första setet. Det som skiljde lagen var att Lund hade ett bra servetryck medan Habospelarna inte levererade någon vidare serve. Lund vann setet komfortabelt med 25-18.

I andra set tog Habo kommandot och ledde med 6 poäng en bit in i andra set tills August Borna började serva. Habo fastnade i denna rotation och snabbt var denna ledning uppäten. Alexander Berggren skadade sig i en tilltrasslad situation vid nätet och fick bäras av planen. Robin Råkeberg ersatte Alexander. Habo kom aldrig ifatt Lund utan Alloush och August triumferade på sina positioner och Lund vann setet med 25-22.

I det tredje setet så var det Dardan Lushtaku som klev fram tillsammans med Lars Wilmsen. Dardan hade en riktigt bra serveserie och Lars började få ordning på både anfallspelet och blockeringsspelet. Dardan visade att han kommer bli något att räkna med som spiker till denna säsong. Habo vann sitt första set för året ganska enkelt med 25-17.

Det sista setet gick till Lund, det var ett jämt set fram till 21-21. Just bollen som gav Habo en kvittering till 21-21 var en underhållande boll där Habospelarna gjorde ett antal kanonräddningar och en smash av Wille Lind via blocket uppskattades av den stora publiken i Habo sporthall. Trots att Lund förlorade denna tuffa boll, så vände detta till sin fördel. En sideout och tre poäng i egen serve och alla poängen gick till Lund.

Habo Wolley 1 – 3 Lunds VK
(18-25, 22-25, 25-17, 21-25)
Bästa poängplockare i Habo
Dardan Lushtaku, 18p (MVP)
Lars Wilmsen, 10p
Joakim Lindbom, 8p
William Lind, 8p
Bästa poängplockare i Lund
Faeez Alloush, 22p
August Borna, 18p (MVP)
Caleb Watson, 13p