Förlust i jämn match för Herrar B

Habo Wolleys herrar B i division 1 förlorade en jämn tillställning på bortaplan mot Göteborg Volleybollklubb efter 3-2 i set. Det var ett rutinerat och starkt hemmalag som våra unga killar fick matcha upp mot i den andra omgången av serien. 

Setsiffrorna skrevs till 3-2 (25-9, 27-29, 25-20, 23-25, 15-11). 

Tabellen: https://svbf-web.dataproject.com/CompetitionStandings.aspx?ID=252&PID=339

Strax före matchstart under inservningen landade Carl Larsson olyckligt på en rullande boll efter en hoppserve och fick utgå från matchen med en stukad fot. Detta hände precis innan matchs skulle starta och var såklart inte vad vårt lag behövde. Vi hoppas att Carl är tillbaka på banan snabbt igen!

Hemmalaget kom sedan ut i matchen med en enastående tuff serve och man kan säga att de blåste oss av banan fullständigt i det första setet. Vi fick svårt att komma till anfall på ett ordnat sätt och när vi väl gjorde det så firade hemmalaget stora triumfer med sitt stora block. Ett lite skakat lag bytte sida efter att endast ha tagit nio poäng i det inledande setet.

I pausen till det andra setet så fick vi chansen att andas och bestämde oss för att få ordning på vår servemottagning och även att börja sätta lite mer press på hemmalaget i vår egen serve så att de fick känna sig jagade. Killarna steppade upp direkt och efter ett jämnt andra set där vi haft ledningen större delen av setet så vinner vi till sist med minsta möjliga marginal.

I det tredje setet är vi med länge, men får inte riktigt stopp på Göteborg i deras anfallsspel. Några egna misstag och taktiskt smart spel av hemmalaget gör att de kan vinna setet komfortabelt till sist.

Vi justerar lite i vårt blockeringsspel inför fjärde set och plötsligt så är det återigen våra Habokillar som är i förarsätet. Vi rycker ifrån och kan genom starkt serve- och blockeringsspel hålla hemmalaget stången hela vägen in i mål.

I skiljeset lyckas Göteborg från start få lite press på oss och rycker med några bollar. Det försprånget klarar vi inte av att knaprat ikapp även om vi kämpar ända in i mål. Vi får vara nöjda med att ta det hela till skiljeset efter den käftsmäll som vi fick före matchen och i det inledande setet. På det hela taget en bra volleybollmatch mot ett starkt Göteborg och nyttig utmaning för våra killar som alla endast är 17-18 år gamla.

Våra tre servemottagare för dagen Isak Sandberg, Gustav Hellström och Axel Almfors fick verkligen bekänna färg idag mot ett lag som servade både tufft och taktiskt. De växte med uppgiften under matchen och tack vare det så tog vi oss tillbaka in i matchen.
Johan Ottosson gjorde åter en riktigt bra match som passare och i mittenspelet så hade han och Jonathan Widegren lekstuga i anfallsspelet. Isak Junvik gjorde en bra insats på högerkanten och Filip Björkbäck gjorde även han en stark insats som center även i denna match.

Trots förlusten så ska vi vara nöjda med vår insats från den här matchen. Nästa helg väntar Lund B på bortaplan!

Foto: Alma Hellström
Text: Jens Ottosson