Förlust i kvartsfinal 1 mot Vingåker

Habo förlorade första kvarten mot Vingåker på bortaplan. Vingåker vann hemma i Vingåkershallen med 3-1 och setsiffrorna 25-18, 25-21, 17-25 och 25-18.

Habo tog ledning i första set men efter att Vingåker fick ordning på spelet så kunde de ganska enkelt ta ledningen. Habo hade det svårt i sitt grundspel medans Vingåker spelade uppoffrande i försvar och gjorde poäng från alla positioner. Den utväg som fungerade bäst var höger och Lars Wilmsen. Vingåker vann detta set enkelt.

I andra set så förde Habo matchen till en början men det stämde inte riktigt ändå. Habo ledde en bra bit i andra set Vingåker skärpte sitt block och Habos anfallsutvägar blev mer och mer lättlästa. Vingåker vann även detta set enkelt.

I tredje set så skiftade Morris med att Lars Wilmsen spelade center och Andrew McWilliam spelade höger. Det var inte pga denna förändring som Habo vann detta set utan var att laget servade otroligt bra. Lars Wilmsen hade en riktigt bra serveserie i sin första serveomgång. Habo behövde inte förta sig utan kunde vinna detta set enkelt.

I fjärde set bytte Vingåker passare och Dardan Lushtaku tog över kommandot. Vingåker gör det bra, men Habo får inte spelet att stämma denna eftermiddag. Tyvärr blir avsluten inte ens smash utan fingerslag eller pet i trängda lägen. Habo behäver skaka av sig denna match och hitta sin rytm i Habo Sporthall på torsdag kl 19:00.

 

Bästa poängplockare:

Lars Wilmsen                                          17 p

Andrew McWilliam                                 15p

Justin Delorme                                        25p

Andreas Brink                                         10p

Dardan Lushtaku och Lars Wilmsen utsågs till lagens bästa spelare.

Nu väntar två hemmamatcher i Habo Sporthall veckan som kommer.