Förlust i Lund

Habo åkte ner till Lund för grundseriens sista bortamatch på söndagen. Det blev förlust och vi kan konstatera att vi inte klarade av att ladda om efter hemmasegern på lördagen. Chansen på tredjeplatsen finns kvar, men då krävs det seger på hemmaplan på torsdag.

Habo startade med Robin på centerposition istället för James som för närvarande är skadad. William och Filip delade på liberouppgiften. På pappret såg motståndet lättare ut än befarat då både August Borna och Bradley Gyemi saknade på planen.

Matchen startade jämnt och lagen följdes åt poängmässigt fram till att Lund kunde dra ifrån till 15-10. Ledningen utökades till hela 18-10 innan Habo lyckades få till sitt spel igen. Habo jobbade sig allt närmare och var vid 21-20 bara en poäng efter hemmalaget. Lund var dock det starkaste laget i slutet av setet och vann med 25-22.

Även andra set startade jämnt. Vid ställning 9-9 kom Carl Larsson in som center istället för Robin. Vid 14-12 tog Habo en litet kommando i setet och spelade därefter tryggt och stabilt fram till en säker setseger med 25-18.

Trots 1-1 i set hade Habo inte riktigt övertygat hittills och förhoppningen var att i tredje set bygga vidare på det förbättrade spelet i andra. Istället var det Lund som tog kommandot och tog tidigt en ledning på 2-3 bollar.

Habo spelade slarvigt och missade i både serve och egna anfall. Mottagningarna fungerade inte heller riktigt och vid 12-5 byttes Hugo in på vänsterkanten. Lund behöll dock ledningen utan större problem. Habo närmade sig något och vid 17-13 hoppades man på en upphämtning i likhet med den i första set. Men Lund släppte inte Habo närmare och vid 21-15 gjorde Habo ett passarbyte med förhoppning att ändra på matchbilden. Med Isak vid taktpinnen närmade sig Habo, men för sent för att på allvar hota Lund. Från 23-21 gick Lund snabbt till setseger.

I fjärde set började Hugo från start. Återigen var det jämnt mellan lagen och vid 15-16 hade Habo möjligheten att ta kommandot. Habo lyckades dock inte förvalta sina chanser vilket Lund utnyttjade till sin fördel. Trots två time-outer i slutet av setet fick inte Habo till sitt spel och Lund vann till slut setet och matchen med trygga 25-19 och 3-1 i set.

Det var inte mycket som stämde för Habolaget idag. Servemottagningen var skakig vilket möjliggjorde få centeranfall. 28 misstag i egen serve + anfall talar också sitt tydliga språk. På torsdag väntar RIG Falköping på hemmaplan och laget har en hel del att fundera på tills dess.

Till bästa spelare valdes Martin Bergman i Lund och Andrew McWilliam i Habo.

Bästa poängplockare:

Habo
Lars Wilmsen, 22 p
Andrew McWilliam, 19 p

Lund
Martin Bergman, 20 p
Sebastian Martinez Ayre, 19 p

På torsdag väntar som sagt RIG Falköping på hemmaplan! Vi ses på läktaren!