Förlust i premiären mot Uppsala

Uppsala Volley tog emot Habos A-lag idag 16.00. A-laget började lovande i första set, men sen rann det i väg och Habo Wolley förlorade med 0–3 i set. Vi har pratat med huvudtränaren Andrew McWilliam om dagens match.

Vårt nyförvärv från Kanada, Matthew Passalent skadar sig redan i det första setet av matchen, vilket gör det hela svårare för Habolaget.

Bortalaget ledde under hela första set fram till 14–14 sedan fick Uppsala ett övertag. Efter ett jämnt första set går det utför för Habo Wolley. Matchen slutar 0–3 i set 23–25, 20–25 och 16–25. Vi frågar tränaren McWilliam om dagens match.

Det kändes som ni fick en bra start i mitten av första set, vad hände sen?

Det var inget stort eller anmärkningsvärt som avgjorde första set, det var små saker som började avgöra efter mitten på första set från vårt håll. Dessa små detaljer är mitt ansvar att vi jobbar på nästa vecka för att förbereda laget inför nästkommande match emot Vingåker nästa vecka.

Upplevde du att spelarna var nervösa innan dagens match?

Vanligtvis brukar det vara nerver inblandat i den första seriematchen, men det var inget jag kunna känna av i laget. Laget hade en bra mental inställning innan de skulle in och spela idag.

Vad ska ni jobba på inför nästa veckas match emot Vingåker?

Nu har vi en veckas träning för att förbereda oss inför nästa match, vilket är positivt! Vi ska fokusera på vad vi kan kontrollera på vår sida av nätet och jobba med att sätta oss i gynnsamma situationer.

Vad är du mest nöjd med under dagens match?

Jag är nöjd med hur laget jobbade tillsammans och hur de visade sina ledaregenskaper under matchen. Sen var jag också nöjd med hur offensiva laget var, det var ett mål vi hade och detta mål uppnådde vi. Tyvärr räckte det inte hela vägen idag, men jag är positiv inför veckans träningar!

Skribent: Eric Löf, Journaliststudent på SVF

Foto: Torbjörn Gemhed