Förlust i seriepremiären för Habo Wolley

Habo Wolley förlorade idag seriepremiären mot RIG Falköping med 1-3 (14-25, 25-20, 15-25, 17-25) inför en entusiastisk hemmapublik. Killarna från gymnasiet visade upp ett stadigt spel medan hemmalaget var alltför mycket upp och ner för att kunna hota.

Första set går klart till RIG Falköping som spelar mycket bra och gör väldigt få misstag. Samtidigt har hemmalaget problem i de flesta spelmoment och bjuder motståndarna på en mängd bollar. Undantaget är nyförvärvet Beau Graham som gör en stark insats på högerkanten.

I andra set får hemmalaget mer ordning på spelet, bättre servemottagning är en nyckel samtidigt som man gör färre enkla misstag. Habo har kontroll setet igenom och via 8-5, 16-13 och 21-18 vinner man tillslut med 25-20.

Efter pausen kommer RIG Falköping ut med mycket energi och går via bra serve- och blockspel fram till hela 8-2. Hemmalaget har stora problem i sitt eget spel och lyckas inte lösa de svåra situationerna. Läget från västgötaslätten behåller kontrollen hela setet igenom och går, via 25-15, fram till en ledning med 2-1.

Beau Graham, vald till matchens lirare i Habo. Foto: Tilda Larsson

Beau Graham, vald till matchens lirare i Habo.
Foto: Tilda Larsson

I vad som skulle visa sig bli sista set får hemmalaget återigen en tuff start och hamnar efter med 3-8. Återigen är det mycket egna misstag som ställer till det samtidigt som RIG Falköping inte bjuder på många egna av den varan. I mitten av setet börjar det vara många tunga huvuden i hemmalaget, men efter en timeout får spelarna ny energi och försöker komma ikapp och närmar sig också något. Dock är gymnasiekillarna alltför stadiga idag för att låta Habo komma tillbaka in i match och de vinner sista set med 25-17 och matchen rättvist med 3-1.

Reflektioner av coachen:
Först och främst vill jag berömma bortalaget som jag tycker gör en stark match, mycket stabilare än vad jag hade förväntat mig såhär tidigt på säsongen. Dock tycker jag inte att vi bjuder upp till motstånd, vi lyckas inte följa vår gameplan och ger dem alldeles för stort utrymme att spela sitt spel samtidigt som vi blir alldeles för enkelspåriga i vår egen side out. Jag tycker att vår servemottagning är sämre än den bör vara sett till de spelare vi har där och det är något vi måste jobba på för att förbättra till nästa helg då vi möter Vingåker. I andra set idag ser vi glimtar av vad vi kan då vi presterar bättre mottagning och sprider vårt anfall lite mer, samtidigt så presterar vi bättre i block och försvar i det setet.

Positivt att ta med sig från dagens match är Beau Grahams anfallsspel som, framförallt i första halvan av matchen, håller en hög nivå. Dessutom är jag nöjd med att spelarna, trots att vi förlorar med stora siffror, inte viker ner sig utan fortsätter kämpa för att komma ikapp.

Idag förlorar vi mot ett för dagen bättre lag och det är bara gratulera dem samt dra lärdom av detta och komma igen bättre nästa vecka då vi tar emot Vingåker på hemmaplan. Söndag 11/10 kl 16.00 går första serven.

Slutligen vill jag rikta ett stort tack till premiärpubliken som stöttar oss genom hela matchen! Hoppas vi ses nästa vecka igen.

/Coach Lillis

Bästa poängplockare i Habo:
Beau Graham 26 p
Adnan Herco 11 p

Bästa poängplockare i RIG Falköping:
Jacob Link 20 p
Jacob Molin 19 p