Förlust i seriepremiären mot Hylte

Habo förlorade med klara 3-0 på bortaplan mot svenska mästarna. Ett snålspelande Hylte/Halmstad med få misstag och bäst skärpa sett över matchen blev en för svår nöt för det ännu ej kompletta Habolaget att knäcka. 
Hylte/Halmstad stod för motståndet i premiärmatchen. Habo hade svårt att ta poäng i egen serve medan Hylte var hur säkra som helst i mottagningen och efterföljande side out-spel. Första setet vann Hylte med 25-18. I andra set hamnade Habo i en uppförsbacke direkt, man snyggade till siffrorna på slutet men Hylte vann ändå med 25-21. Habo började tredje setet lite starkare och hängde med upp underläge 9-8, därifrån tog Hylte sex raka pinnar och gick upp till 15-8 och kunde därefter defilera fram till 25-18.
Dagens glädjeämne var samarbetet mellan vikarierande passaren Dardan Lushtaku och Joakim Lindbom som funkade mycket bra och gjorde Lindbom till planens gigant med 18 inspelade poäng.
Adnan Herco, huvudtränare för dagen i Per Åkerstedts frånvaro, sade efter matchen:
Vi var alldeles för ojämna. Tre, fyra bollar bra men sen lika många dåliga bollar. Jämfört med träningsmatcherna så har vi höjt servenivån, men det krävs ett steg till. Vi hade det också tufft i vår egen servemottagning. Nu gäller det att ta nya tag emot Lund hemma i Habo sporthall i nästa söndag.

Hylte/Halmstad 3 – 0 Habo Wolley
(25-18, 25-21, 25-18)
Bästa poängplockare i Hylte
Nicholas Goodell, 13p
Adam Bradbury, 11p
David Pettersson, 6p
Bästa poängplockare i Habo
Joakim Lindbom, 18p
Lars Wilmsen, 7p
Jacob Nordlund, 6p