Förlust i toppmötet i division 1

Habo Wolleys B-lag satsade på att ta revansch på serieledarna Göteborg Volleyboll, men det lyckades inte trots en mycket jämn tillställning. Efter tre riktigt jämna set stod gästerna som segrare med 0-3 (23-25, 23-25, 27-29).

Habo Wolley förlorade en jämn drabbning i höstas i skiljeset och är det enda laget i söderettan som har tagit poäng på serieledarna. I dagens match var målet att ta en seger på hemmaplan. Matchen var jämn hela tiden i alla tre seten och lagen följdes åt ända fram till slutet i varje set. Tyvärr var marginalerna inte på vår sida ikväll och Göteborg kunde vinna rättvist i tre raka set.

Några noteringar från matchen idag är att gästerna fick lite bättre press och utdelning i sin serve än vad våra Habokillar lyckades med idag. Stark servemottagning gör att sideouten blir lite enklare. Trots detta hänger vi med bra i alla set. Vi har ett starkt centerspel där Jonathan Widegren i det närmaste är 100%-ig i sitt anfallspel och samma sak med Maxim Melnik som fick hoppa in på en för honom ovan position.

Robin Hedman gör debut i B-laget med den äran som högerspiker i de två första seten och center i det tredje. Joel Svanberg gör sin andra match med B-laget som libero och jobbar på bra tillsammans med våra vänsterspikers. Marcus Gemhed är som vi ofta vant oss vid i B-laget stark i anfallspelet och gör många poäng. Isak Joelsson ska nämnas som återigen fick hoppa in som vikarierande passare i B-laget. Han gör en riktigt bra match och levererar bra lägen för våra spikers och gör även en helgen egna poäng. Gustav Hellström, Isak Sandberg och Axel Almfors gör alla bra insatser idag som vänsterspikers både i mottagning och anfall.

Som alltid är det kul att se Joel Nilsson som gör en bra match som center i Göteborg Volleyboll. Habosonen gör en hel del poäng på oss idag. Göteborg Volleyboll har flera bra spelare och gör många riktigt svettiga räddningar i försvarsspelet på anfall som vi nästan räknat hem som poäng.

Vi gör ingen dålig match alls, men skulle behövt vara lite spetsigare i vår serve och även i vårt anfallsspel för att på allvar kunna utmana Göteborg Volleyboll som är ett mycket kompetent division 1-lag. Vi gratulerar gästerna till segern och får sikta in oss på att ta kampen om andraplatsen i serien där vi fortfarande ligger tvåa.

Foto: Torbjörn Gemhed