Förlust i tredje matchen

Elitlaget lyckades inte upprepa söndagens vinst utan förlorade den tredje kvartsfinalen klart. Efter ett jämnt första set var det sedan uppförsbacke för gästerna medan Falkenberg spelade ut och vann med 3-0 (25-22, 25-18, 25-10).

I det första setets början är spelet liknande senaste matchen, det är jämnt och Habo lyckas pressa sina motståndare till misstag. Men sedan kliver Falkenbergs lagkapten in i matchen på allvar och gör tre raka anfallspoäng och lite senare, i Pedro Mendes serve, rycker hemmalaget åt sig en fempoängsledning vid 15-10. Habo närmar sig dock direkt till 15-13 men några bollar senare är det återigen en klar ledning för Falkenberg, 20-16. Här kommer dock Habo igång ordentligt och är ikapp vid 22-22. Stefan Stolic serve smiter precis utanför och istället för serveess och ledning 23-22 är det underläge med samma siffror. Sedan avslutar landslaget passare Dardan Lushtaku setet med två raka serveess.

Det andra setet inleds även det jämnt men sedan jobbar sig Falkenberg ifrån poäng för poäng med framförallt ett ryck fram till 17-11 mitt i setet. Habo spelar i detta set bra servemottagning med har väldigt svårt att vinna bollen i anfall. Samtidigt spelar Falkenberg med självförtroende och Darryl Shank fortsätter vara i det närmast ostoppbar samtidigt som deras centrar kommer alltmer in i matchen. Tillslut stannar setsiffrorna på hemmaseger med 25-18.

I det tredje setet får Habo en riktigt tung start, antingen är det problem med mottagningen, och är det inte det är det anfallsspelet som inte fungerar. Det är snabbt underläge 1-7 och man orkar aldrig resa sig. Spelet fungerar inte alls och tillslut blir det setseger för hemmalaget med utklassningssiffrorna 25-10.

Elias Andreasson utsedd till bästa Habospelare. Foto: Tilda Larsson

Elias Andreasson utsedd till bästa Habospelare.
Foto: Tilda Larsson

Coachens reflektioner:
Första set blev nyckeln i dagens match. Vi hade problem under setet med kom tillbaka vilket jag är väldigt nöjd med, tyvärr lyckas vi dock inte att knyta ihop det till en setseger utan en knapp förlust med 25-22. Det gör att våra motståndare slappnar av och för självförtroende och spelar ut ordentligt. Samtidigt får vi inte vårt anfallsspel att stämma alls och då blir det tungt för oss. Vårt tidigare så lyckosamma block och försvar har en tyngre dag, mycket tag vare att vi inte får press på dem med vår serve.

Nu är det bara att glömma denna match och ta sikte på torsdagen då vi har möjlighet att kvittera i matchserien. Efter två raka bortamatcher är det då vi som får spela på hemmaplan igen och det är något vi alla i laget ser väldigt mycket fram emot. Jag hoppas att vi får ordentligt stöd av er på läktaren, så lovar vi försöka bjuda på en riktigt härlig volleybollfest!

Bästa poänplockare i Habo:
Joren Zeeman, 11 p
Beau Graham, 6 p
Stefan Stolic, 6 p

Bästa poängplockare i FVBK:
Darryl Shank, 16 p
Pedro Mendes, 12 p

(Nästa nyhet) »