Förlust i tuff femsetare mot Sollentuna

Det blev en batalj mot Sollentuna som Elias Andreasson utlovat innan matchen. Sollentuna gick segrande denna med setsiffrorna 2-3 efter en spännande och publikfriande match.
 
Första setet inleddes lite trevande från bägge lagen. Sollentunas passare Victor Nielsen  briljerade emellanåt med högt tempo på alla positioner. Habo började med ett bra servande och hade redan samlat på sig tre serveess i första set. Sollentuna vinner ändå första set relativt enkelt med 22-25. På läktaren fanns ändå en känsla att inte skulle vara omöjligt att vinna set mot nyblivna GP-mästarna Sollentuna.
 
I andra set så fortsätter Habo med mycket bra servande och Victor Nielsén får jobba och springa mycket mer efter bollarna. I Habo funkar det mesta i anfall och Kuro tar hela 7 poäng i andra set. Habo vinner andra set komfortabelt med 25-15. Vi ser ett Habo med självförtroende på planen. Kul att se! 
 
I tredje set så snäpper Sollentuna upp och Habo tappar sitt servetryck en aning och Staffan Blomgren firar triumfer i sitt anfallsspel. I Habo fortsätter Algot Danielsson att spela bra och tar poäng i tuffa lägen. Sollentuna vinner tredje set med 20-25 efter att Habo tappat kontakten i slutet av ett jämnt set.
 
Fjärde setet är det dags för Habo att hålla i taktpinnen, Johan Skoogh fortsätter att leverera bra i sin mottagningar och Caleb Konrad fördelar passen jämt och våra anfallare tar sina poäng enligt plan. Habo vinner fjärde set med 25-20.
 
I femte set så stiger Staffan Blomgren fram och tar några viktiga poäng samt att Sollentuna ställer upp sig block och tar hela 4 blockpoäng i femte set. Sollentuna vinner det sista setet med 9-15. Habo tar därmed sig en poäng och Sollentuna två poäng i serien.
 
Vi som beskådade matchen fick se en mycket underhållande match med många dueller och det var inte alltid så lätt för domarna att hänga med. Pris för bästa spelare i Habo gick till Algot Danielsson och till Staffan Blomgren i Sollentuna.
 

Algot Danielsson stod för en stark insats

 
Bästa poängplockare i:
Habo: Yusuke Kurosawa 21p och Lars Wilmsen 20p
Sollentuna:Staffan Blomgren 22p och Peter Blomgren 14p
 
Habo spelar borta mot Falkenberg nästa söndag och jagar då nya poäng i Elitserien.
 
FOTO: TORBJÖRN GEMHED