Förlust ikväll i Falkenberg

Det blev en förlust i tre raka set i Falkhallen ikväll. Det var ett taggat hemmalag som satte full fart från start och sedan aldrig slog av på takten. Seger för hemmalaget i tre raka set efter 25-12, 25-15 och 25-19. 

Det mest positiva sett med Haboglasögon ikväll var att se Matthew Passalent tillbaka i spel igen efter flera matchers skadefrånvaro. Kul för Matt och viktigt för laget!

Kvällens elitseriematch startade riktigt tungt för Habo Wolley när Falkenberg gick på knockout direkt i första set. Hemmalaget gick ut med en stenhård press i serven och lyckades även med med det mesta i sitt anfallsspel. Förutom ett flertal serveess så fick Filip Bratic sällan något utrymme att sätta upp det anfallsspel som han vill.

Vår servemottagning ligger på låga 32% positiva (11% perfekta) i det första setet och det är tufft att spela ett bra anfallsspel då. Särskilt med tanke på att motståndarna har ett stort och bra samlat block när de får lite tid på sig. Jämför vi med Falkenberg så har de 70% positiv servemottagning i det första setet, vilket är riktigt höga siffror. Där i första set sattes tonen för kvällens match och Habo lyckades aldrig riktigt resa sig efter detta även om det skulle bli något jämnare i de kommande seten.

I det andra setet hängde Habo med lite bättre från start, men ganska snart så rycker Falkenberg och trots försök att ändra på matchbilden från coach Andrew med bland annat ett dubbelbyte där Isak Joelsson kommer in tillsammans med Matt Passalent så kan vi inte svara och studsa tillbaka. Vi lyfter oss något i servemottagningen i det här setet, men Falkenberg är faktiskt ännu vassare än i första set med hela 82% positiv mottagning. Vår serve är inte vass nog ikväll för att störa hemmalagets mottagningslinje.

Det tredje setet är snarlikt det andra och vi får lite bättre koll på den tuffa servepressen och kommer nu upp i 50% positiva (men bara 10% perfekta). Detta räcker inte när Falkenberg är ännu ett snäpp vassare i det sista setet med 88% positiv servemottagning (en extremt hög siffra). Vi försöker såklart sätta press på dem ikväll, men det lyckas inte. Vi får spela alltför mycket ”out of system” ikväll och mot ett hemmalag som spelar riktigt bra så räcker det inte. Bara att gratulera ett vasst Falkenberg ikväll.

I volleyboll går det att spela ett snabbt och skarpt anfallsspel med bra servemottagning. När den tappar i nivå och passaren får ”ut och springa” så blir det allt mer svårspelat. Kan man pressa motståndarna i sin serve så kan man skapa lite kaos på andra sidan. Här var den stora skillnaden i kvällens match enligt undertecknad. Falkenberg servar betydligt vassare än oss ikväll och vi lyckas aldrig få någon riktig press på hallänningarna i vår egen serve.

Andrew McWilliam

Några korta kommentarer från Andrew McWilliam efter matchen:

It was nice to see Matt back on the court again. Having him back is very positive for the team going forward.”

”It was a tough game and Falkenberg were successful in all parts of the game.”

”Now we will to rest up and get ready for tomorrow.” 

Det är bara att snabbt släppa det här och ladda om inför lördagens match mot serieledande Hylte/Halmstad.

Laget stannar i Halland på hotell inatt och får ladda batterierna för att komma tillbaka med full kraft imorgon. Då har vi en chans att ta revansch för kvällens förlust.

The only way is up!

Text: Jens Ottosson
Foto: Torbjörn Gemhed