Förlust med 2-3 mot Örkelljunga

Höstens sista match på hemmaplan blev en riktig långkörare som slutade med en snöplig förlust med 2-3 mot skånelaget. 
 
Habo rivstartade de första två seten och genomförda bland de bästa seten för säsongen så här långt. Spelarna höll en bra serve och satte bra press på Örkelljunga. Detta ledde till att Örkelljunga gjorde en hel del egna misstag och Habo hade koll på Örkelljunga och kunde ta poäng i sitt blockeringsspel. Habo vann första set med 25-19 och det andra med 25-16.
 
Efter 10 minuters pausen så gjorde Örkelljunga ett byte, Jordan Dalrymple kom in på tredje set. Hela Örkelljunga lyfte sig och blev bättre i princip i alla positioner. Den som leder laget till att komma tillbaka in i matchen är utan tvekan Faeez. Örkelljunga vinner tredje och fjärde set relativt enkelt då Habo tappar lite av skärpan och framförallt servetrycket från de två första seten. Femte setet är relativt jämt och lagen följs åt, men här kliver Tomas Vilimas fram och tar 6 poäng i sista setet. Örkelljunga vinner femte set med 15-13.
 

Caleb Konrad gör många poäng i serven

För Habos del så kan vi glädjas åt att Lars Wilmsén växer in i högerpositionen mer och mer och blir poäng bäst i Habo. Alexander Berggren och Caleb Conrad hittar varandra bättre och det leder till Alexander gör många poäng. Caleb Konrad gör även en riktigt bra match i sin serve. Algot Danielsson gör även han många bra handlingar under matchen. 

 
Vi från redaktionen ser att laget presterar bättre nu och vi bedömer att laget har stor potential att klättra i tabellen under 2020.
 
Bäste poängplockare i Habo var Lars Wilmsén med 29 poäng och Yusuke Kurosawa med 18 poäng. I Örkelljunga var Alloush Faeez bäst med 21 poäng och Tomas Vilimas med 20 poäng.