Förlust mot Hylte i årets sista match

Hylte/Halmstad vann årets sista match med klara 3-0 efter att ha gjort en stark insats mot ett Habo som inte kom upp i den nivå som krävdes ikväll.

I både det första och de andra setet hängde Habo med bra i poängprotokollet en lång stund, men när det närmade sig avgörande så kunde hemmalaget trycka på garden och segla ifrån. Habo hade det lite tuffare i servemottagningen under hela matchen jämfört med hemmalaget. Detta fick till följd att det blev svårare i hela sideoutspelet.

Hylte spelade en bra volleyboll och deras passare Maciej Madej gjorde bra pass i många lägen tack vare att hans medspelare spelade en bra bagger och försvar under hela matchen. Hylte var helt klart vassast idag och tog hem segern välförtjänt.

I Habolaget ska Erik Sundberg lyftas fram som gjorde en mycket gedigen insats men behöver mer hjälp av sina medspelare i poängprotokollet för att laget ska kunna rubba Hylte/Halmstad när de spelar som ikväll. Habo saknade Haralalds Regza för dagen, en av lagets normalt sett stora poängplockare.

Kommentarer från coach Mathias Morency:

  • Första och andra det presterar vi bra volleyboll men fastnar i en rotation i båda seten. I övrigt spelar vi helt okej volleyboll. I det tredje setet så var Hylte Halmstad klart bättre än oss.

Bästa poängplockare i Habo

Erik Sundberg ​17p
Robin Råkeberg​7p

Bästa poängplockare i Hylte/Halmstad

Michael Michelau​ 18p
Fabian Ramén​ 13p

Habo Wolleys höstsäsong har kantats av en del strul med skador, sjukdomar och annat som stört lagets rytm. Detta till trots ligger laget på den övre halvan av tabellen och är kvalificerade för Grand Prix. Det får betecknas som klart godkänt med tanke på omständigheterna.

Ett flertal unga spelare, några födda så sent som 2003-2004 har under hösten gjort sin elitseriedebut för vårt rödvita lag och det med den äran. Det ska bli spännande att se vad den andra halvan av säsongen efter årsskiftet har att ge!

Nu får vi vänta några veckor på nästa match – efter jul och nyår så väntar möjlighet till revansch på Södertelge VBK. Matchen spelas i Habo Sporthall tisdag 5 januari kl. 19.00.

En klart godkänd höstsäsong för Morris med mannar – 2021 tar vi nya tag!