Förlust mot Lund i svängig femsetare

Habo Wolley har spenderat helgen i Skåne och bortamöte med Lunds VK. Efter fem set där lagen turades om att vinna vartannat set stod Lund till sist som segrare i en match med både höga toppar och djupa dalar från båda lagen.

I matchens början fanns det bara ett lag på planen. Lund gick upp i ledning 8-3 och framkallar en tidig Habo-timeout. Det hjälper föga för Habo som fortsätter tappar hela vägen till 16-9 där man tar sin andra time out. Härifrån börjar man hitta spelet och trots att avståndet fram till Lund är för långt snyggar man till siffrorna till 25-21 och är med i matchen.

Andra set är jämnt fram till 12-12 där Habo gör ett ordentligt ryck först i Jonny Macdonalds serve och sedan i Keaton Stroms. Från 12-12 går man upp i ledning 13-21 och man kan kontrollera setet fram till 17-25 och därmed kvittera matchen.

I tredje set kopplar Habo greppet och har ledningen med 12-14 när man fastnar i en jobbig rotation. Lund tar fem raka poäng och tar sedan av bara farten hem tredje set med komfortabla 25-19.

Set fyra inleds med att Habo hamnar i underläge 3-5 och man gör ett tidigt byte när Joakim Lindbom kommer in istället för Jakob Nordlund. Lindbom bidrar med både energi och viktiga poäng, bl.a när Habo rycker ifrån från 18-18 till 18-23 står han för två viktiga anfallspoäng. Ledningen behåller Habo hela vägen fram till 20-25 och ett avgörande set står framför dörren.

Inledningen på femte set är precis som hela matchen svängig och trots att Lund leder med 7-5 är det Habo som är först till åtta och ”vinner” sidbytet. Efter sidbytet visar Lund däremot styrka och dens store segerorganisatören för dagen, August Borna, leder sitt lag hela vägen fram till 15 medan Habo stannar på elva poäng.

Trots förlusten finns det positiva bitar att ta med sig från dagens match. Habo spelade ett varierat och inspirerat anfallsspel där man gjorde poäng från alla håll och kanter, och man spelade ett starkt blockspel mot framförallt Lunds poängmaskin Faeez Alloush. Däremot behöver man serva med betydligt högre press och hantera gratisbollar på ett bättre sätt för att kunna höja nivån ytterligare.

Redan på söndag finns chans att studsa tillbaks då Vingåker gästar Habo Sporthall. Matchstart börjar 16:00 och då Vingåker vann sin första match mot Södertelge ligger nu båda lagen på samma poäng i play of in. Det är minst sagt bra läge för ett riktig batalj där mycket står på spel.

Lunds VK 3 – 2 Habo Wolley
(25-21, 17-25, 25-19, 20-25, 15-11)
Bästa poängplockare i Lund
August Borna, 34p
Faeez Alloush, 16p
Martin Bergman, 10p
Bästa poängpockare i Habo
Keaton Strom, 19p
Lars Wilmsen, 17p
William Lind, 15p