Förlust mot Lund – ny chans på torsdag

Habo Wolley var chanslösa när man förlorade den första åttondelen med 3-0 i set borta mot Lund. På torsdag har man dock chansen att utjämna matchserien då kvartsfinalserien fortsätter på hemmaplan i Habo. 

Det var Lund som inledde matchen starkas och satte tonen när man gick upp till ledning 7-1, Habo kommer visserligen tillbaks till 11-10 och vid ställning 20-20 var det utjämnat och Habo hade visst momentum. Tyvärr kom det som så många gånger förr av sig och Lund kunde ta hem setet 25-22.

Andra set var spel mot ett mål från att Lund ryckt från 5-5 till 11-5. Lund behöver förvisso inte göra så mycket då Habo bjuder på 15 minushandlingar vilket naturligtvis är ohållbart om man ska hålla jämna steg med Lund.

I tredje set minskar Habo sina misstag i anfall och serve väsentligt men samtidigt får Lund igång sitt anfallsspel ordentligt medan Habo fortsatt har svårt att döda bollen. Setet är svängligt och lagen turas om att ta sjok med poäng men trots att Habo har två setbollar vid ställning 22-24 lyckas ändå Lund vända på steken och därmed vinna matchen i tre raka.

Trots att Habo var nära att vinna tredje set kändes detta som Lunds match rakt igenom. Habo radade upp misstag och Dardan Lushtaku var alldeles för ensam i anfallsspelet för att man ska kunna vinna mot Lund. Lars Wilmsens frånvaro på grund av skada blev påtaglig då vi tappade de enkla poäng Lars brukar ta från sin centerposition. Vi hoppas att Lars är åter på plan till nästa match.

Det finns nämligen ingen tid att gråta över spilld mjölk. I slutspelet är det ju bara vinst eller förlust som räknas, och på torsdag har Habo således möjlighet att utjämna matchserien på hemmaplan. Lagen har inte mötts i Habo sedan seriepremiären och det ska bli mycket spännande att se ifall Habo kan åsamka Lund större skada i Sporthallen.

Torsdag 21a mars klär vi oss således i rött och beger oss till Habo Sporthall i god tid före dess att första serven slås 19.00. Seger i den matchen innebär att man sedan även kan skriva in tisdag 26e mars 19.00 i kalendern då en fjärde kvartsfinal spelas då. 

Lunds VK 3 – 0 Habo Wolley
(25-22, 25-16, 25-27)
Bästa poängplockare i Lund
Faeez Alloush, 18p
AugustBorna,13p
Caleb Watson, 11p
Bästa poängplockare i Habo
Dardan Lushtaku, 19p
Keaton Strom, 6p
William Lind, 5p