Förlust mot Örkelljunga

Habo Wolleys första bortamatch för säsongen slutade med förlust i tre raka set med setsiffrorna 16-25, 25-27 och 16-25. I första och tredje set är det klara siffror till hemmalaget men i andra fick de jobba hårt för sin setseger och det setet lämnar en bitter eftersmak för Habo som hade stora chanser till setvinst.

Första set inleds stabilt av Örkelljunga samtidigt som Habos anfallsspel inte hade anlänt till hallen. Trots hyfsad servemottagning så lyckas inte bortalaget omvandla det till poäng då passningarna var för låga samtidigt som anfallsspelarna mest slog lågt och rakt in i block, med resultatet enkla blockpoäng för hemmalaget. De skaffar sig därigenom en stor ledning och kan komfortabelt ta hem det första setet.

I andra set är det ett annat lag som står på Habos planhalva. Servemottagningen går ner lite i kvalitet men anfallsspelet och block/försvar höjer sig desto mer. Setet böljar fram och tillbaka och när skånelaget har skaffat sig en trepoängsledning mot slutet av setet tror nog de flesta i publiken på en ny setseger, men Habo ger inte upp utan kämpar sig ikapp. Vid ett par tillfällen skaffar man sig också riktigt bra lägen för att göra poäng, men ett par väldigt enkla misstag, bland annat vid ställning 25-25, ger hemmalaget setsegern.

Till tredje set orkar inte Habo ladda om efter debaclet i det föregående setet och Örkelljunga skaffar sig direkt ett antal bollars förssprång som de sedan kontrollerar genom hela setet.

Reflektioner av coachen:

Dagens match lämnar lite olika känslor tycker jag. Vi inleder matchen väldigt svagt och det ger oss en uppförsbacke genom hela det setet. Jag tycker ändå att vi mot slutet av det ser positiva tendenser i vårt spel, även om vi inte orkar vända det till poäng för oss. Dock tar vi med oss det positiva in till andra set där jag verkligen tycker att vi visar att vi kan vara med och spela på Örkelljungas nivå, något vi inte borde kunna med tanke på den brist på träning vi har på grund av skador, sjukdomar och visumstrul. Därför är det även väldigt tungt att vi inte lyckas ta hem det setet och framförallt tycker jag att det är vi som förlorar det genom egna dåliga handlingar snarare än det är Örkelljunga som vinner det. Tredje set orkar vi inte ladda om och det är något vi måste jobba vidare med, vi gjorde det bra mot Vingåker men idag lyckas vi inte med det.

Med tanke på den träningsbakgrund vi har och att Beau Graham spelar utan att, på grund av skada, kunna anfalla så tycker jag att vi kan ta med oss positiva saker från denna match. Vi visar under matchen att vi har potential att slåss med förväntade topplag och det bådar gott för framtiden. Vi måste dock samtidigt vara medvetna om vilken situation vi befinner oss i och inse att det kommer att ta ett tag innan vi når vår fulla potential.

Ska jag lyfta fram några spelare så blir det Simon Forzelius som, efter en dålig start, spelar upp sig i anfall och gör det riktigt bra i stora delar av matchen. Dessutom tycker jag att FoFo visar att han kommer att bli ett viktigt tillskott för oss, både i spelet och som ledare på och utanför planen.

Idag, fredag, tränar vi och imorgon har vi vilodag innan det är dags för ny match på söndag, denna gång mot Falkenberg i Ullared.

Bästa poängplockare i Habo:
Dillon Collett 11 p
Simon Forzelius 9 p

Bästa poängplockare i Örkelljunga: 
Andre Brown 12 p
Tomas Vilimas 12 p