Förlust mot serieledarna för Habo Wolley!

Hylte/Halmstad Volleybollklubb stärker sin serieledning när de besegrar Habo Wolley med 1-3 i set. Trots tung match med många egna misstag bjöd Habo ändå stundvis på bra spel, något som kommer vara viktigt att utveckla inför kommande matcher.

H/H börjar matchen med att snabbt gå upp i ledning 7-12 med hjälp av tunga servar från Alexandro Luna och smart anfallsspel från Johan Mårtensson. Habo får till slut lite luft under vingarna med ett vunnet block samt ett serveess direkt efter ifrån Oscar Hult. Habo kan med nyfunnen energi komma närmare, men vid 17-18 tar det stopp. H/H verkar i det närmaste bara ”bestämma” sig för att vinna setet och i snabb poängföljd gör man det också med 18-25.

Andra set blir lite som en repris av första, då H/H snabbt går upp i ledning med 4-11. Servemottagningen fungerar inte alls för Habo i början av setet och H/H utnyttjar situationen väl. Habo lyckas dock komma tillbaka från detta svåra underläge. Servemottagningen blir bättre, och med bra anfall ifrån Jakob Molin och Roy Powell sliter sig Habo ikapp till 14-15. Där tar det återigen tyvärr stopp. Habo missar några anfall samtidigt som H/H gör mycket skickliga handlingar i sitt anfallsspel. Hemmalaget har inte mycket att svara med när H/H snabbt rycker ifrån och vinner setet med 20-25.

Efter tiominuterspausen är det ett Habo med mer energi som kliver ut på planen. Effektiva block och bra servar medan H/H har svårt att träffa planen banar vägen för Habo-ledning 14-7. Gästerna får lite bättre ordning på sitt spel, men denna gången viker Habo inte ner sig! Bra spridning av passen samt större energi gör att hemmalaget inte släpper ifrån sig ledningen. Habo vinner tredje set med 25-18.

Habo tar med sig flytet in i fjärde set och Linus Ekstrand öppnar starkt med 4 snabba poäng. H/H ser ut att ha lite problem med att få till anfallsspelet, och Habo verkar vara på god väg till att kvittera matchen när man leder med 13-10. Tyvärr åker Habo här ner i en svacka, och en i en kombination av servemissar och anfallsmissar ger man H/H 5 poäng i rad. Detta betyder att H/H kommer ikapp och kampen blir nu hård om vilket lag som ska ta hem setet. Återigen har Habo problem med anfalls- och servemissar och bjuder därmed H/H på viktiga poäng. I slutändan går alltså segern till bortalaget, som vinner fjärde set med 21-25.

Coach Alessandros kommentarer:
– Det är en ganska typiskt situation där det ena laget är bättre än det andra, så det svagare laget måste försöka hålla sig så nära som möjligt och ta chansen om det starkare laget gör misstag eller inte spelar på topp. I de första två seten var vi nära vid vissa situationer, men sedan var de för starka och vi missar för mycket. Vi hoppades på att de inte skulle kunna hålla den höga nivån hela matchen, och så blev det också när vi lyckades vinna tredje set och vara i ledning i fjärde. När vi ledde med 13-10 började vi dock göra alla möjliga dumma saker. En ledning betyder givetvis inte att man kommer vinna ett set, men det betyder ändå att man är med i matchen. Det som händer är inte att H/H spelar upp sig till toppnivå igen, utan vi skänker dem snarare segern på ett sätt som gör en besviken.

Vi visar alltså upp stora problem med vårt ”game management” vilket vi vill ska vara vår styrka, men bevisligen är det inte det. Detta är något som är svårt att bli bättre på bara sådär, men det är såklart inte särskilt uppmuntrande när sånt här händer. Förbättring är liksom ett beslut.  Jag tror helt enkelt inte att vi har tagit det beslutet än till den grad som vi kanske skulle kunnat göra.

 

Matchfakta: Habo Wolley – Hylte/Halmstad Volley: 1-3 (18-25, 20-25, 25-18, 21-25)

Bäste poängplockare i Habo Wolley:
Roy Powell – 12 poäng
Linus Ekstrand – 12 poäng
Jakob Molin – 12 poäng

 Bäste poängplockare i Hylte/Halmstad Volleybollklubb:
Johan Mårtensson – 12 poäng
Viktor Lindberg – 11 poäng
Philip Petterson – 11 poäng
Dardan Lushtako – 11 poäng