Förlust på bortaplan mot Säter

Säter vinner på hemmaplan med 3-2 i set mot Habo Wolley i premiären av årets Elitserie. Det blev inte den start på säsongen som vi hade hoppats på. Det är bara att ta smällen och komma igen – nya tag på torsdag då det är hemmapremiär!
 
Säter vinner det första set med 25-23 efter Habo att har haft svårt att avgöra förutom Algot Danielsson som gör 7p i första set. Säter är fyllda av energi och krigar på alla bollar.
 
I andra set tar Habo fram taktpinnen och vinner andra set 25-21 där Algot fortsätter göra mycket poäng. Habo har det svårt att få sitt blockeringsspel att stämma. Säter spelar ett enkel spel och får upp mycket boll.
 
I tredje set spelar Habo ut och vinner ganska enkelt med 25-17 och det ser ute som att Habo ska kunna vinna matchen ganska enkelt. Säter ville annat och Habo har det svårt med Säters vänsterspikers  Gvigo Vaduls och Albin Hedberg. De hittar Habo blockets händer och är mycket lyckosamma i att spela block ut. Säter har en stabil servemottagning och jobbar upp mycket boll.
 
Fjärde setet vinner Säter med 25-22 och ett femte väntar. Andreas Brink gör en bra första framlinje och tar 3p och Habo har ledningen vid sidbytet. Ledningen är bräcklig och Habo spelarna blir ängsliga i avgörande lägen. Säter vinner femte setet med 15-12 och därmed matchen. 
 
Yusuke Kurosawa tar 21p och Lars Wilmsen och Algot Danielsson 17p var. Lars Wilmsen blev utsedd till Habo bäste spelare.
 
Om Habo ska kunna rubba Hylte/Halmstad på torsdag så är det mycket som måste förbättras.
 
skrivet av Andreas Hult