Förlust på bortaplan mot Södertelge

Det blev en tung söndag i Södertälje för våra elitherrar. Förlust i tre raka set efter att hemmalaget fått matchen dit de ville och våra rödvita kämpar aldrig riktigt kommit in i matchen. 

Vi åkte upp till Södertälje med gott hopp om att kunna ta hem ännu en seger i Elitserien, men spelet hackade och flytet som vi brukar ha infann sig aldrig. Efter att ha varit nära att vända första set så var det sedan aldrig riktigt nära och Habo förlorade mot Södertälje i tre raka set med setsiffrorna 23-25, 17-25 och 17-25.

Habotränarna hade fått stuva om lite i laget pga skada på Jonatan Angel, vilket innebar att Robin Råkeberg den här gången fick därför axla rollen som center. Södertälje startade matchen något bättre än oss och satte oss under press med bra serve och försvarsspel. I det första setet hade vi några serveserier signerade Filip Bratic och Haralds Regza där vi tog oss tillbaka från stora underlägen och det var nära att vi lyckas tippa över setet i Habofavör, men det räckte inte hela vägen.

När vi själva inte riktigt lyckades få det att stämma varken i det egna sideoutspelet eller i serven så fick Södertelge ett övertag. Både andra och tredje set var hemmalaget från start till mål. Till bästa spelare i Habo utsågs Erik Sundberg och i Södertelge var Enock Some mycket vass på sin högerkant.

Viljan att vinna fanns där, men Habospelarna fick det helt enkelt inte att stämma idag och revanschlustan kommer att vara stor under veckan inför hemmamatchen mot Falkenberg nästa helg.

Bästa poängplockare Habo : Erik Sundberg 12p, Harald Regza 11p

Bästa poängplockare Södertelge: Enock Some 20p, Chris Kalfic 9p, Sam Taylor-Parks 9p

Elitserietabellen