Försäsongsmatcher i Habo Sporthall på lördag!

Habo Wolleys elitlag har legat i hårdträning sedan mitten av augusti. När spelande tränare Jackson Maris anlände i början av september intensifierades tempot ytterligare, och efter två försäsongsturneringar står nu genrepet inför elitseriepremiären för dörren. 

Ett i princip nykomponerat Habo Wolley närmar sig med stormsteg seriepremiären på bortaplan mot Hylte/Halmstad 8e oktober. På lördag blir det generalrepetition i Habo Sporthall där laget gästas av de regerande mästarna Linköpings VC samt guldtippade Hylte/Halmstad.

Under tidigare helger har laget hunnit med en traditionsenlig försäsongsturnering i Södertelge mot lag i norra elitseriepoolen. Där blev det segrar mot Tierp och Sollentuna och förluster mot Södertelge och Vingåker. Förra helgen begav sig laget till Linköping för att spela först mot värdklubben mot vilka man inkasserade en knapp förlust och därefter mot Vingåker där Habo fick revansch efter tidigare helgs förlust.

Resultaten i försäsongsturneringar säger dock föga om kvalitén på lagen. Samtliga spelare i alla lag brukar matchas friskt och det är sällan förstasexor ställs mot varandra.

Glädjande nog kan vi meddela att till helgen förstärker Stefan Stolic Habo Wolley, Stefan är ett bekant ansikte i Habo Sporthall som nu kommit överens med klubben om att satsa vidare.

Tider försäsongsmatcher i Habo Sporthall 30/9
11:00 Linköpings vs. Hylte
13:00 Habo vs. Hylte
15:00 Habo vs. Linköping.

Naturligtvis är det fri entré, så passa på att spana in årets upplaga av Habo Wolley på hemmaplan för första gången.