Förstärkning från Peru inför omstarten i Elitserien!

Nu drar Elitserien i volleyboll igång igen efter ett juluppehåll. Habo Wolley har ett tufft spelschema i januari med många matcher och laget har även fått förstärkning i form av en meriterad landslagsspelare från Peru som anlände till Sverige under mellandagarna.
.
Daniel Urueña är en Peruansk landslagsspelare som nu ansluter till Habo Wolley. Daniel spelar på centerpositionen, är 23 år gammal och 202 cm lång. Han har tränat med laget den senaste veckan och kommer att göra sin debut i laget i hemmamatchen mot Södertelge på tisdag kväll i Habo Sporthall.
.
Vi ställde några frågor till Daniel:
.
Varifrån kommer du och kan du berätta något kort om din familj?
  • Jag föddes i Barranquilla, Colombia, där jag bodde där tills jag var 7 år. Då mina föräldrar skilde sig så flyttade vi sedan till Peru. Jag föddes i en familj av idrottare, min mor var mästare i diskus i Peru och min far har spelat i basketlandslaget i Colombia.
Hur många landskamper har du spelat för Peru och vad är ditt största minne inom volleyboll?
  • Jag har spelat med landslaget i Peru sedan jag var 16 år och har faktiskt tappat räkningen på antalet landskamper. Måste kolla upp det…
  • Angående den mest oförglömliga dagen, det var när jag blev uttagen i All star team i Pan American Cup 2019, jag var den första centern i historien om peruansk volleyboll som tilldelades ett individuellt pris i ett internationellt mästerskap.
Vad tycker du själv är dina styrkor som volleybollspelare?
  • En av mina styrkor är att jag inte gillar att förlora. Låt oss säga att peruaner är trötta på smaken av nederlag. Peru är ingen toppnation i volleyboll och konkurrensen i Sydamerika är hård.
  • Jag gör mitt bästa för att ge det stöd mina lagkamrater behöver för att vi ska vinna. Jag är en lagspelare.
Vad har du för förväntningar på säsongen i Habo?
  • För att säga sanningen är det väldigt enkelt. JAG VILL BLI MÄSTARE!
Vi hälsar Daniel välkommen till Habo Wolley och det ska bli spännande att se vad han kan tillföra till laget under vårsäsongen.
Habo möter Södertelge tisdag 5 januari kl. 19.00 i Habo Sporthall. Matchen spelas utan publik, men den går som vanligt att se via volleytv.se. Det förra mötet i höstas lagen emellan vanns av Södertelge, så nu hoppas vi på revansch för våra röd-vita kämpar.
Nu kör vi!

Daniel Urueña