Förväntad publikfest i Habo på lördag!

På lördag inleds kvartsfinalserierna i elitserien i Volleyboll. Habo slutade på femte plats i elitserien och lyckades med bedriften att inte bli vald av något lag, vilket innebär att det blir tabellfyran Örkelljunga som får ta E4 upp till Jönköping och bege sig till Habo för säsongens femte möte lagen emellan.

Habo inledde säsongen med att hemmabesegra Örkelljunga med 3-1, därefter har det blivit tre förluster men samtliga matcher har varit jämna och karakteriserats av snabba skiftningar och böljande resultat. Det är alltså uppgjort för dramatik i den på förhand förväntat jämnaste kvartsfinalserien av de fyra.

För Habos del är det oerhört viktigt att få börja på hemmaplan där laget är erkänt starka. Man tar naturligtvis med sig segern i serieepilogen mot Falkenberg där man kontrollerade tillställningen helt stora delar av matchen. Även Örkelljunga har haft en bra vår, trots att man dragits med flera skador där både Johan Svensson och Ludvig Von Sydow blir borta resten av säsongen samtidigt som landslagsmediterade Jakob Wijk Tegenrot dras med ryggsmärtor vilket gör hans medverkan osäker.

Trots det har Örkelljunga ett slagkraftigt lag där den utländska trion Shun Imamura, Thomas Vilimas och Trean O’Dea tillhör de bästa på sina respektive positioner i elitserien. Uppbackade av lagkapten Peter Lundgren, tidigare Habospelaren Tobias Persson, Lennie Hansson samt unge liberon Filip Nilsson bildar de ett komplett lag.

Habo har sedan några veckor varit drabbade av ett avbräck på grund av Jens Perssons fotskada, han har börjat träna lite lätt men att förvänta sig en comeback av honom redan nu är att hoppas på för mycket. Lyckligtvis har Alexander Berggren tagit sin roll i startsexan med den äran, och senast mot Falkenberg svarade han för imponerande 12 poäng.

Rykten på stan gör gällande att evigt formstarke Adnan Herco ska snöra på sig skorna igen inför lördagens drabbning. Adnan har tränat regelbundet med laget och hans rutin skulle kunna vara värdefull i flera av de lägen det unga Habolaget kan ställas inför under kvartsfinalserien.

Innan matchen kommer det att vara lagfotografering för samtliga klubbens ungdomslag. Förhoppningen är att barnen och deras föräldrar sedan bänkar sig i hallen för att skapa riktig slutspelsstämning i Habo Sporthall. För denna episka drabbning vill ingen  missa!

 

Datum: Lördag 18 mars
Tid: 16:30
Plats: Habo Sporthall

Välkommen till Habo Sporthall!

 

Skribent: Arvid Haag
Foto: Torbjörn Gemhed