Framgångar i Danmark!

Framgångar för våra ungdomslag i Danmark!

Habo Wolley åkte i helgen till Odense i Danmark och den internationella turneringen Scandinavian Masters med två lag som ställde upp i P18 & P16.

 

Foto: Torbjörn Gemhed

U18

U18-laget bestod av följande spelare: Theodor Grahn, Hugo Morency, Marcus Gemhed, Johan Ottosson, Isak Joelsson, David Perhamn, Oliver Eiderhed, Jacob Perhamn, Carl Larsson. Coacher: Mathias Morency & Jens Ottosson.

 

Lagen som vi mötte i U18-klassen bestod mestadels av lag med spelare födda 2002-2003 och enstaka äldre spelare och samtliga lag som vi mötte under turneringen presterade bra volleyboll där vi utmanades på olika sätt i vårt spel. Vi hade ett starkt lag i den här klassen med spelare födda 2003-2004 som trots en del skadeproblem under helgen lyckades vinna samtliga matcher mot de danska lagen.

 

Detta innebar att vi ställdes i en final mot tyska Schweriner Sportclub. Det tyska laget var fysiskt lite större än oss och vi såg på förhand detta som en stor utmaning. Matchen blev en riktig holmgång där bägge lagen presterade riktigt bra spel. Efter en hård batalj förlorade vi tyvärr matchen i skiljeset (24-26, 25-10, 13-15) och tog därmed hem silvret.

 

 1. Schweriner Sportclub 10p
 2. Habo Wolley 8p
 3. Ikast 4p
 4. DHV Odense 4p
 5. Midtfyn 2p
 6. Amager 2p

 

Alla resultat: https://www.dropbox.com/sh/2e02mp82s30gt22/AABbtHpnuTDYwXTB-mSbKguNa?dl=0&preview=HU18-21.pdf

 

U16

U16-laget bestod av följande spelare: Isak Junvik, Alvin Almberg, Lukas Morency, Albin Eiderhed, Elmer Andersson, Gustav Hellström, Olle Johansson, Filip Björkbäck och Axel Almfors. Coacher: Jens Persson & Martin Joelsson

 

Lagen som vi mötte i U16-klassen bestod av spelare födda 2003 och yngre och de bästa lagen i den här klassen var nästan i samma nivå som topplagen i U18-klassen!

 

Vi ställde upp med ett starkt lag även i den här klassen med spelare födda 2003-2006. Efter ett tufft gruppspel där de tre bästa lagen i klassen var i vår grupp tog vi oss till ett B-slutspel där vi till sist slutade på en åttonde plats. Både vårt lag och Ikast borde ha tagit sig till A-slutspel om vi haft en annan grupp, men istället blev det flera tuffa och lärorika matcher i gruppen. Vi fick möta Fortuna/Marienlyst och Ikast med flera spelare från det danska U17-landslaget och ett starkt tyskt lag i form av Hamburg.

 

Laget hade en riktigt rolig helg med tuffa matcher där vi lärt oss massor för framtiden.

 

 1. Fortuna/Marienlyst
 2. Hamburg
 3. DHV Odense
 4. Gröndal
 5. VK Västsjälland
 6. Farum-Holte
 7. Ikast
 8. Habo Wolley
 9. Gentofte
 10. Engelholms VS
 11. Lyngby/Gladsaxe
 12. VK Västsjälland 2
 13. Hvidovre
 14. Farum-Holte 2

 

Alla resultat: https://www.dropbox.com/sh/2e02mp82s30gt22/AABbtHpnuTDYwXTB-mSbKguNa?dl=0&preview=HU16.pdf

 

Efter två dagar med mycket matcher i benen slutade alltså våra våra bägge lag på andra plats i U18 och på åttonde plats i U18.

 

Vi kan konstatera att många av de danska lagen har en högre lägstanivå än lag i motsvarande ålder i Sverige och att de bästa lagen matchar våra bästa lag i Sverige. Det finns en lite bättre bredd på volleybollen i Danmark och det är kanske inte så märkligt efter som de har ungeför dubbelt så många volleybollspelare.

 

De tyska lag som var med i turneringen höll god nivå och det var en riktigt rolig och nyttig erfarenhet för både spelare och ledare att delta på den här turneringen. Vi har redan börjat fundera på om vi ska åka tillbaka nästa år och om vi ska försöka oss på utbyte även med något annat land framöver.  

skrivet av Jens Ottosson