Fredrik Hult – en stor ledarförebild!

Fredrik Hult är en av Habo Wolleys verkliga ledarförebilder. Han var med och startade Habo Wolley för 27 år sedan och har sedan dess varit engagerad som spelare, ledare och tränare. Fredrik har varit ordförande i Habo Wolley. Han har varit elitansvarig och är nu tränare för en kidsvolleygrupp och är kassör i klubben.

Fredrik är en av föreningens allra mest lojala ledare som ställer upp för Habo Wolley både i med- och motgång. En stöttepelare i klubben!

Fakta
Namn: Fredrik Hult
Familj: Victor 6 år
Ålder: 43 år
Yrke: Inköpare på Saab
Ledarroll: Tränare för lvl 0-1 samt ekonomiansvarig/kassör

 

Hur länge har du varit med i föreningen?

Jag har varit med i föreningen sedan starten 1987, då jag ytterst motvilligt gick med på att åta mig en ²förtroendepost² som Materialförvaltare ­ med motkravet att Jens Ottosson blev vice materialförvaltare. Sedan dess har jag varit allt från spelare, tränare till ordförande och med tiden upplevde jag att det var riktigt roligt och framförallt utvecklande att engagera mig i Habo Wolley

Har du spelat volleyboll själv eller har du annan idrottsbakgrund?

Jag har spelat i Habo Wolley från div 4 upp till kval till Elitserien

Vad är det bästa med att vara ledare i Habo Wolley?

Det bästa är att Habo Wolley har lyckats att bygga upp en bra röd tråd med ledarengagemang vilket gör att man får mycket stöttning ­ man är aldrig ensam och detta ledarengagemang har gjort ledarrollen till något som känns mycket roligt och utvecklande.

Vilken är din främsta ledarmerit?

Jag tycker att det är lite svårt att ranka meriter när man pratar om barn/ungdomsidrott, men det som jag är lite stolt över är att vi ­ ledargänget för lvl 0-1 (Paul, Anders, Claes, Anna och Per) på ett halv år har lyckats att bli en träningsgrupp på 25-30 personer. Det tycker jag är ett tecken på att vi gör något bra ­ vilket känns som en bra ledarmerit.

Vad är ditt bästa minne inom volleyboll?

Det finns många spelarminnen som är preskriberade (Claes Lithén i domarstolen samt i minibussen med Johan Junelind, Jens Ottossons massage på träningsläger etc), men jag väljer ett minne i närtid. Habo Wolleys Kidsvolleycup i November 2013. Ett kanonarrangemang med en glädje bland barnen som smittade av sig till alla närvarande.  Det är ett minne som lyste upp i höstmörkret.

Vad tycker du är det viktigaste att föreningen satsar på framåt?

Jag vill och önskar att Habo Wolley skall vara en förening som är för oss alla ­ från Elit till amatör, från ung till äldre. Det krävs mycket ideellt engagemang för att satsa på allt, men just att vi kan få människor att engagera sig i den del i föreningen där man kan känna att man tillför något ­ det tycker jag är viktigt.

JP 013