Full pott för C-laget i Trollhättan!

Habo Wolleys C-lag åkte under söndagen hela vägen till Trollhättan för dubbla matcher. Det renderade i full pott och sex friska poäng i division 2!

Första matchen mot Falköping som på förhand ansågs vara den enklare av de två visade sig vara riktigt tuff. Alvin, Hobbe, Isak L och S, Filip och Jacob startade. Vi började skakigt och osäkerhet spreds sig ganska fort. I anfall försökte vi göra svåra saker medan Falköping spelade bra dif och missade lite. I mitten av setet ryckte de ifrån och det höll de hela vägen.

Andra sett bytte vi in både Markus (höger) och Gustav (vänster) men även de hade svårt att spela ut, mycket miss. Efter halva setet låg vi under med fem bollar. Därefter ändrade vi taktik med att vi vårdade bollen mer, gå för det vid bra lägen och spela smart vid svårare. Med färre egna misstag och bättre serv vände vi och vann setet. Åke byttes in också i mitten av setet istället för Filip.

Tredje sett fortsatte vi med samma spel, och samtidigt slappnade vi av lite. Det märktes att när vi spelade ut och körde vårt spel så var vi mycket bättre. Fjärde var en transportsträcka bara. Skön seger med 3-1 i set.

Matchen mot Trollhättan bytte vi in Isak L, Hobbe och Filip tillsammans med Gustav Alvin och Jacob, Noel som libero. Stor skillnad på hur vi spelar, väldigt avslappnat med bra självförtroende. Även om det var jämna två set så var man aldrig orolig och det märktes på killarna. De hade kul när de spelade.

Markus byttes in i andra sett istället för Alvin. Tredje set har ni bild på 25-11 – generellt behöver vi fortsätta träna på gratisbollar. Bra defence men sämre kommunikation och pass på andra bollen. Riktigt bra mottag, serv och försvar. Block behöver vi fila på.

Kul även att vi klarar och komma ur en skakig början på matchen och vända det, starkt. Om man ska lyfta någon så var Gustav säkerheten själv i alla moment. Riktigt kul att vara med grabbarna idag.

Tabell division 2 mellersta herrar

/Coach Igor Ledic