Fullsatt i hemmapremiären, men förlust med 2-3

Det var en mer än fullsatt Habo sporthall som fick se många fina bolldueller. Hylte vann matchen med 3-2 efter tre riktigt starka set i vilka Habo aldrig var nära att vinna.
 
Hylte/Halmstad var det bättre laget trots att deras storstjärna Marcus Nilsson inte kom till spel denna kväll. Hylte/Halmstad hade en förmåga att efter flera uppräddade bollar kunna vända och ta poäng på dessa. Hylte/Halmstads brasilianska spelare Igor du Sousa gör flest poäng ikväll med 23 poäng.
 
Habo spelar med helt annat entusiasm än mot Säter sist. Habo har en bra servemottagning och spelar bra försvar, men har svårt att vinna poäng när laget räddar upp bollar. Habo vinner det första setet efter att ha legat efter i poängen hela vägen.
 
Bra servar av Alexander Berggren och Yusuke Kurosawa i slutet gör att Habo kan vinna det första setet. I andra och tredje set kör Hylte/Halmstad över Habo mer eller mindre.
 
Det är nog få i hallen som tror att Habo ska få något poäng med sig denna kväll när fjärde set drar igång. Habo vinner några viktiga blockpoäng i fjärde set och kommer även förbi Hylte/Halmstads block i många bra anfall. Liksom det första setet, som var jämnt, så vinner Habo det fjärde setet som var välspelat och tufft.
 
Habo är med i det femte set fram till sidbytet då ställningen var 6-8 men sedan kunde inte Habo hålla emot och förlorade det sista setet med 8-15. 
 
Lars Wilmsén blev utsedd till Habos bäste spelare och Sanil Thomas blev Hylte/Halmstads utsedd till deras bäste spelare.
 
Hylte/Halmstad vann matchen med 2-3 och Setsiffrorna blev 26-24 16-25 14-25 25-22 8-15.
 
Bästa poängplockare:
Habo: Yusuke Kurosawa och Lars Wilmsén tog 16p vardera
Hylte/Halmstad: Igor du Sousa 23p och Petar Turanjanin 15p
Publik: 274 
 
skrivet av Andreas Hult