Fyra friska poäng i helgen

Herrlaget spelade dubbla matcher i helgen och samlade ihop till fyra friska poäng på två matcher. Förlust på hemmaplan mot Uppsala på lördagen följdes av seger på bortaplan mot Falkenberg på söndagen.

Matchen mot Uppsala var den på förhand något enklare uppgiften, även om Uppsala är en farlig motståndare när man ger dem lillfingret. Gästerna spelade med stor energi och kämpaglöd och fick stopp på våra Haboanfall både i block och försvar vid ett flertal tillfällen. Det var tack vare detta som de till sist vände och vann matchen.

Det blev en match med flera ansikten i Habo Sporthall på lördagen, men genomgående så var det Uppsala som spelade med mer energi än våra rödvita killar i hemmalaget. På något vis kändes det som om perioden med Covid-19 inte riktigt hade släppt greppet och det såg ut som om det saknades den sista kraften som behövs för att avgöra bollarna.

Hemmalaget gjorde ett riktigt bra set och det var det tredje setet efter vilket många nog trodde att nu skulle det rulla på och bli hemmaseger. Uppsala ville dock annorlunda och tog fjärde set med god marginal och trots ledning med 9-6 i skiljeset för Habo så lyckades Uppsala återigen vända på steken och vinna matchen med 3-2 i set till sist.

Robin Råkeberg gör en bra insats och Filip Bratic håller ihop laget på ett förtjänst fullt sätt.

Morris kommentarer:

  • Uppsala vinner många långa bollar i matchen och Habospelarna orkade inte tyvärr inte att avgöra i dessa lägena. De verkade orkeslösa vid ett antal tillfällen.

Poängplockare Habo Wolley: Erik Sundberg 17p, Daniel Uruena 12p, Robin Råkeberg 10p, Algot Danielsson 8p, Filip Bratic 3p, Jonathan Angel 3p, Haralds Regza 3p

Habo Wolley – Uppsala 2-3 (25-23, 22-25, 25-14, 18-25, 11-15) 

Matchfakta Habo – Uppsala (klicka här)

Habo åkte ned till Falkenberg med revanschlusta i minibussarna. Falkenberg har förstärkt truppen med Johan Gruvaeus och Crey Chavers sedan lagen möttes senast. Habo tog kommandot direkt och Habolagets alla spelare tog poäng i ett varierat spel. Habo har ett förbättrat sin serve jämfört med andra år och har inte mycket servemiss. Detta servetryck gör att Habolaget får bättre möjligheter att vinna poäng i egen serve. Habo leder det första setet rakt igenom och vinner det med 18-25.

Matchen är välspelad och det är ett antal långa bollar som spelas. Habo har kommandot även i andra setet och Falkenberg får inte till sitt anfallsspel medans alla Habospelare fortsätter att ta poäng. Som alltid är Erik Sundberg väldigt viktig för laget och drar ett stort lass och blir poängbäst i Habo. Andra setet går till Habo där setsiffrorna slutar med 20-25. I slutet av andra set så skadar Faeez Allousch och får utgå för Falkenberg.

Det tredje setet är det jämnaste även att Falkenberg tar ledningen i tredje set 18-17 så är inte Habo ledningen hotad. Habo tar en viktig 3-poängare och vinner med 22-25.

Värt att nämna att när Haralds Regza är och varit skadade så har Erik Sundberg gjort ett mycket bra jobb som högerspiker och att Algot Danielsson och Robin Råkeberg har utvecklats mer och mer i sina roller som vänsterspikers. Haralds är på väg tillbaka och det kommer att krävas för att kunna rubba de bästa lagen. Enligt Morris så märker han på vissa spelare att de är påverkade av sviterna av covid under helgens matcher.

Några korta från Mathias:

  • Laget gör en jättebra insats, alla gör poäng.
  • Jag är grymt nöjd med fyra poäng efter denna helg lag.
  • Fantastiskt skönt att vi studsar tillbaka efter denna insats mot Falkenberg och 6-0 på Falkenberg på två matcher känns bra.

Det var en skön seger för vårt rödvita lag som nu kan gå vidare till en träningsvecka med vetskapen att spelet och energin finns där.

Poängplockare Habo Wolley: Erik Sundberg 13p, Algot Danielsson 10p, Daniel Uruena 8p, Robin Råkeberg 5p, Filip Bratic 3p, Jonathan Angel 2p

Falkenbergs VBK – Habo Wolley 0-3 (18-25, 20-25, 22-25)

Matchfakta Falkenberg – Habo (klicka här)

Helgens resultat innebär att vi klättrar upp på en fjärde plats i den något haltande Elitserietabellen.

Aktuell tabell (klicka här)