Fyra Habolag på VSS i Ulricehamn

Herrarnas första VSS för säsongen spelades i Ulricehamn med UNO Volley som arrangörer. Av åtta deltagande lag så var hälften från Habo Wolley! 

Riktigt roligt att vi kan mönstra så här många lag, trots att en del spelare är iväg på annat håll, bland annat ungdomslandslagsspel med NEVZA. Vi hade som ambition att få till flera jämna lag inom klubben och det lyckades vi bra med. Flera jämna matcher och våra lag fick spela mellan 8-12 set under dagen, så det var ganska slitna spelare som åkte hem framåt söndagseftermiddagen… 

Habolagen fördelades i två olika fyrlagsgrupper och det var sånär att alla fyra lagen tog sig till semifinal. Habo D föll dock på målsnöret efter att Habo C tappade andra set i lokalderbyt mot KFUM Jönköping. Det innebar att Habo U, Habo C och Habo E tog sig till A-slutspel tillsammans med KFUM Jönköping.

Väl i slutspelet vann till sist Habo E finalen efter skiljeset mot Habo U. Även bronsmatchen gick till skiljeset och där drog KFUM Jönköping längsta strået mot Habo C. Habo D som missade A-slutspelet med liten marginal vann istället B-slutspelet och landade på en femte plats!

Vi är så nöjda med möjligheten att spela VSS där vi kan ge yngre spelare en introduktion till sexmannaspel i ett lagom tempo. Nästa omgång spelas på hemmaplan i Habo Sporthall söndag 3 november, både för killar och tjejer. Vi är redan laddade för detta!

HABO E

Slutställning

1. Habo E
2. Habo U
3. KFUM Jönköping
4. Habo C
5. Habo D
6. Uno Volley
7. IK Ymer B
8. IK Ymer C

Habolagen

Habo U: Abudy, Salim, Humojen, Hamid, Javid, Mohamed
Habo C: Samuel S, Felix, Mattias H, Albin, Elmer, Johan, Isak Junvik, Isak Sandberg (coach Jens O)
Habo D: Jonatan, Lukas, Niclas, Alvin, Jonah, Samuel K, Ted, Olle
Habo E: Axel A, Axel Å, Filip, Noel, Victor, Isaac, David, Elias, Oliver (coach Per Å)

Vi tackar Uno Volley för ett trevligt och bra arrangemang!