Fyra träningsmatcher för elitlaget i helgen!

Elitlaget har spelat fyra matcher mot bra motstånd i helgen – en tuff men välkommen matchning för laget nu när seriespelet närmar sig.

I lördags mötte elitlaget först Falkenberg och de spelade 2-2 i set. I andra matchen mötte Habo det norska laget Koll och den matchen vann Habo med 3-1. Mathias Morency var mycket nöjd med lagets insatser i lördags.

På söndagen var det dags match mot Linköping och Hylte/Halmstad. Linköping var det starkare laget som två av tre set. Habo vann det första setet. I denna match så spelade spelade Habo ett bra försvarsspel och bra servemottagning.

Hylte/Halmstad vann sedan i tre raka set mot Linköping i en underhållande match.

Söndagens sista match blev en jämn historia och vid ställningen 20-20 så hördes ”Habo, Habo, Habo” på läktaren vid en av flera välspelade bollar. Habo vann matchen med 2-1.

Mathias och Elias får vara mycket nöjda med det lagbygge som håller på att växa fram. Extra kul förutom försvarsspel och några långa bollar. Riktigt kul att se 15-årige Isak Joelsson gå in och passa nästan i helt set. Även Joel Svanberg gick in och spelade libero i vissa uppställningar.

Så summa summarum blev det två vinster, en oavgjord och en förlust match i helgen mot de bästa lagen i elitserien. Det ser lovande ut för elitlaget men många lag som vill utmana i årets elitserie.

skrivet av Andreas Hult