Goda insatser i Distriktsslaget

Under trettonhelgen har åtta killar och fem tjejer från Habo Wolley varit med och representerat det västsvenska distriktslaget. Tyvärr hamnade båda lagen utanför pallen, killarna hamnade på den försmädliga fjärdeplatsen medan tjejerna placerade sig på en sjätteplats.

10896896_10152693308133871_4057198398322947014_n

Tjejturneringen

Tjejerna hamnade i en svår grupp med Stockholm Gotland och Sydsvenska. Trots många goda insatser slutade det med två noll två-förluster och en svår kvartsfinal mot Nordsvenska, som bland annat har juniorlandslagsmeriterade Sofia Andersson i laget. Tjejerna gör sin bästa match hittills men lyckas tyvärr inte knipa något set.

Dag två blev det således spel om placeringarna 5-7. En vinst mot Östsvenska och en förlust mot Sydsvenska, båda matcherna avgjordes i skiljeset efter att tjejerna stundvis uppvisar riktigt bra spel, ledde till att tjejerna slutade på en sjätte plats

– Det var kul att se hur alla verkligen kämpade och hade roligt, kommenterar lagkapten Paulina Nylander..

– Jag är glad över att spelarna tycker att volleyboll är så våldsamt roligt, trots att resultatet inte alltid gick deras väg. Det bådar gott inför framtiden och man ser att alla utvecklas mycket under en sån här turnering, avslutar Kevin Wasserfaller som var huvudcoach för tjejerna.

Killturneringen

Killarna inledde med match mot Stockholm Gotland, en av förhandsfavoriterna. Efter en nervös inledning och storförlust i första set spelade killarna upp sig ordentligt och i sista set förlorade de med minsta möjliga marginal, 23-25. I andra gruppspelsmatchen ställdes ett revanschsuget västsvenska mot Östsvenska där de efter en väl genomförd match, om än något skakig på slutet, lyckades vinna med 2-0.

I kvartsfinalen ställdes så grabbarna mot sydsvenska, och efter en riktigt bra match och två raka setvinster var semifinalplatsen ett faktum. Väl i semi tog det dock stopp mot Skåne, som sedan skulle komma att vinna finalen i utklassningsstil. Vissa delar av matchen visar västsvenska dock att de kan hålla jämna steg med skåningarna, men rutin och inte minst storlek och därmed anfallskraft fäller avgörande i matchen. I bronsmatchen har killarna revanchmöjlighet mot Stockholm Gotland, en möjlighet de tyvärr inte ryckas ta. Stockholm Gotland spelar stabilt medan västsvenska har svårt att döda boll, och när matchen är slut är det Stockholmarna som får bryta ut i segerdans.

-Det gick bra trots att vi är mycket mindre än alla andra. Vi är yngre och få av oss har börjat växa ordentligt. När vi gör det blir vi svåra, säger William Wymark som får extra beröm av tränarna för att ha varit bra genom hela turneringen.

-Jag är nöjd med killarna som trots att de flesta är ett år yngre än sina motståndare visar att de kan vara med och tampas. Det ska bli riktigt spännande att kunna ställa upp med i princip samma lag nästa år, då ska vi gå för vinst sammanfattar den entusiastiske coachen Jens Persson

Habospelarna i tjejlaget
Towe Sjödell
Moa Morency
Moa Forzelius
Kajsa Hageberg
Sofia Larsson

Habospelare i pojklaget
Algot Danielsson
Elias Holm
Filip Bratic
Filip Andersson
Oliver Eiderhed
William Wymark
Joel Svanberg
David Perhamn