GP-äventyret över för Habo Wolley

Ett stukat Habo Wolley som i och med Corona-utbrottet i laget haft långt ifrån optimala förberedelser kunde inte rubba obesegrade serieledaren Sollentuna VK i Gran Prix-semifinalen under lördagskvällen. Efter två jämna och ett ojämnt set får man åter bege sig hemåt.

Första set bjuder på böljande spel där båda lagen blandar och ger. Tyvärr fastnar Habo i ett par uppställningar och även om man jobbar sig tillbaks gång på gång är det ändå Sollentuna som avgår med segern 25-21

I andra set tar Habo ledningen med 8-6 innan laget fullständigt rasar ihop. Coach Mathias Morency provar att byta både passare och spiker utan framgång och Sollentuna seglar iväg till hela 25-12. Från underläge 8-6 vinner alltså Sollentuna förkrossande 19 av 23 bollar.

Set nummer tre tar sig Habo ordentligt i kragen och det är riktigt jämnt långt in i setet. Även om Habo ligger någon boll efter nästan hela tiden har man rejält häng ända fram till underläge 19-22. Därifrån rycker Sollentuna till seger 25-20. Tredje set bjuder på mycket fin volleyboll där båda lagen spelar på hög nivå med få misstag och mycket häftiga actions.

Sammanfattningsvis lämnar vi Uppsala en rejäl erfarenhet rikare och för många av startspelarna var det första ”vinna eller försvinna”-matchen på seniornivå vilket naturligtvis blir viktigt att ha med sig när det vankas slutspel. Tyvärr kunde inte heller Haralds Regza stå på banan på grund av en bristning i vaden, vilket var ett stort avbräck anfallsmässigt.

Kommentarer från några av tillställningens huvudpersoner nedan

Vi spelar helt okej men det är långt ifrån tillräckligt mot Sollentuna som är mycket spelskickliga. Jag tror starkt på vårt lag och med lite mer träning och lite mindre skador & sjukdomar så kommer vi kunna hota även topplagen längre fram under våren.
-Filip Bratic

Sollentuna är jäkligt bra och det märktes väl att vi endast hade en halv träningsvecka i benen. Vi gör flera grejer bra men också några dumheter. Det räcker inte till idag. 
-Algot Danielsson

Tränare Morency som för helgen hade hjälp från Habo Wolley-legendaren Igor Ledic sammanfattar matchen på följande sätt:
Först och främst måste man berömma Sollentuna som spelar extremt snålt. Vi har en bra servematch men de spelar ändå fram bollarna vilket gör det svårt för oss i block och försvars. Trots att vi har bra servemottagning lyckas vi inte riktigt i vårt anfallsspel och blir lite för enkelspåriga. Självklart saknar vi Haralds, men samtidigt fick de unga spelarna ta större plats och erfarenheten är ovärderlig. 

Förhoppningsvis kan laget nu se fram emot en normal träningsvecka, vilket behövs med tanke på kommande helgs dubbla matcher. På lördag kommer Uppsala på besök och på söndag åker laget till Falkenberg som förstärkt truppen rejält inför säsongsavslutningen. Matcherna ser ni som vanligt på Volleytv.se