Guld och brons i Skåne

Under söndagen åkte vi på en lite längre utflykt än vanligt med två lag till Ängelholm för att spela en cup i P18 & P16. Åtta lag deltog i respektive klass och nio av de totalt sexton lagen kom från Danmark. Våra bägge lag placerade sig på en 1:a (U18) respektive 3:e (U16) plats. 

Foto: Torbjörn Gemhed

Det som vi såg fram emot mest inför dagens turnering var att får spela mot nya lag som vi inte stött på tidigare. Det var riktigt roligt att få ställas mot lite nya motståndare från andra sidan sundet i Skåne. De danska lagen kom främst från området runt Köpenhamn. 

Vårt U16-lag bestod av följande sju spelare; Lukas Morency, Albin Eiderhed, Victor Arvidsson, Isaac Lingerfors, Elias Blom, Filip Björkbäck och Jonah Karlsson. Laget vann gruppen efter två segrar mot Lunds VK respektive Taastrup. I gruppfinalen blev det 1-1 efter att Västsjälland lyckats knipa ett jämnt set mot oss. I semifinalen gjorde vi vår kanske sämsta insats för dagen och förlorade mot Lyngby-Gladsaxe med 0-2 i set. Bronsmatchen  spelades mot hemmalaget EVS och här vann vi med 2-0 i set.

Under dagen fick vi prova på lite olika positioner och spelmässigt gick det lite upp och ner. Kul att möta på tre nya bekantskaper på andra sidan nät och vi lämnar cupen som bästa svenska lag med en bronspeng!

U18-laget

U18-laget bestod för dagen av följande sju spelare; Johan Ottosson, Hugo Morency, William Wymark, Oliver Eiderhed, Jacob Perhamn, Marcus Gemhed och Gustav Hellström.  

Vi hade med oss ett starkt lag som fick utmanas genom att spela ett varierat och snabbt spel under dagen. Vi vann samtliga matcher med 2-0 i set och fick möta på Farum-Holte, Amager, EVS i gruppen och sedan Västsjälland i semifinal och Gröndal i finalen. 

Tack för ett bra arrangemang EVS och vi hoppas att vi kan ha mer utbyte med danskarna framöver!