Guld och kvalificering i JSM-kvalet på hemmaplan

Under söndagen spelades det västra kvalet i Junior-SM här i Habo. J-SM är för spelare födda 2000 senare.

Habo, Karlstad, Mariestad, Falköping och Floby/Ymer(Borås) gjorde under dagen upp om de tre kvalplatser som stod på spel. SM-slutspelet avgörs i Södertälje den 18-19 maj.

Habo Wolley har ett stark lag att ställa på planen. Ett lag som skrällde och placerade sig på en fin fjärdeplats i förra årets JuniorSM-slutspel. Laget är givetvis ett helt år starkare nu och presterade fin volleyboll under kvalet.

Habo bjuder på stabilt spel under de tre inledande matcherna och vinner komfortabelt. Sista matchen innebär gruppfinal mot ett Floby/Ymer som inte heller förlorat. Ett starkt Floby/Ymer som har många duktiga spelare. De startar matchen med bländande anfallsspel och Habo kan inte göra mer än att försöka hänga med. Man lyckas med svårigheter hänga med i inledningen och i mitten av setet börjar vi få koll på spelet och serven. Habo går ifrån poäng för poäng genom bra mottagning och varierat anfallsspel och kan vinna 25-18. Andra set börjar med ett mycket högt servetryck från Habo och vi går ifrån från start och trots en fin period av Floby/Ymer i mitten av setet så kan Habo ta hem setet med 25-16 och vinna matchen och kvalet.

Habo tar hem förstaplatsen, Floby/Ymer tar andraplatsen och Mariestad tar tredjeplatsen och alltså sista kvalplatsen. Grattis och lycka till i Södertälje önskar vi dessa lag. De lag som inte kvalificerar sig kan spela Öppna SM samtidigt.

Här går att se alla resulatat!