Guld, Silver, Brons och en härlig helg på Mikasa Challenge!

Årets Mikasa Challenge blev en härlig uppstart för våra fyramannalag och efter en skön helg med massor av volleyboll så har vi även med oss flera bra placeringar fler våra Habolag.
Åtta av klubbens 14 lag var med i semifinaler i sina respektive klasser och vi tog hem två guld, två silver, två brons och två fjärdeplatser till sist. Alla lag stod för starka insatser i helgen.
Extra glädjande i helgen var framgångarna för våra tjejlag som var med långt framme i level 7 och där Habo Argentina tog sig till final och väl där förlorade i skiljeset efter en stark insats. Här förlorade vi även en jämn bronsmatch med Habo Brasilien. Starkt att ha med två lag bland de fyra bästa i den tuffaste tjejklassen.
På pojksidan var vi med i alla finaler och efter en tuff final i Level 7 tog vi hem det sjätte raka guldet för Habo i den svåraste pojkklassen! Vi knep även bronset i level 7.
I level 6 föll vi i skiljeset i finalen och tog även hem en fjärdeplats. I den yngsta pojkklassen level 5 vann ett av våra lag och ett annat lag kammade hem bronset.
Alla resultat: https://www.profixio.com/app/matches/mikasa-challenge-volleyboll-2021/categories
Alla placeringar Habolag
Level 7 flickor
2:a Habo Argentina
4:a Habo Brasilien
7:a Habo Danmark
15:e Habo Chile
Level 7 pojkar rödsvart
1:a Habo England
3:a Habo Frankrike
Level 7 pojkar blågrön
5:a Habo Grekland
Level 6 flickor
13:e Habo Mexiko
Level 6 pojkar
2:a Habo Norge
4:a Habo Italien
Level 5 flickor blågrön
9:a Habo Japan
Level 5 pojkar
1:a Habo USA
3:a Habo Belgien
Level 4
Guld – Habo Spanien
Habo Argentina
Tjejerna i lag Argentina var laddade för sin sista turnering i Mikasa där många av tjejerna har gjort denna tur till Örebro i flera år. Lördagen startade på bästa sätt med vinst i första matchen, stabilt servande, bra försvar och anfall av sällan skådat slag. Detta spel fortsatte genom hela gruppspelet och vi förlorade inte ett set.
Med lördagens  matcher i ryggen var vi beredda på tuffare motstånd i slutspelet, mycket riktigt så blev det så. Första matchen mot KFUM Örebro blev en tuffare match, men det stabila spel tjejerna visade upp under lördagen lyckades de bibehålla och kunde tillslut vinna med 2-0. Detta följdes upp med en vinst i semifinalen mot Westan med 2-0. Nu återstod bara final mot Kronan, men det var inte bara. Tuffast möjliga motstånd skulle det visa sig då vi hamnade snabbt i ett stort underläge. Trots detta lyckades tjejerna återigen visa upp ett bra försvarsspel. Med ett listigt anfallspel lyckades tjejerna ändå göra match av första set, som tyvärr slutade 25-19 till Kronan. Med det lyckade spelet i slutet av första set gick vi in i andra set med ett helt annat självförtroende och fick bästa möjliga start med 5-1 ledning. Efter en tidig timeout av Kronan blev det ett spännande set som vi tillslut lyckades vinna med 26-24 och glädjen var enorm. Då var det bara skiljesetet kvar. Nu börjar det mentala spelet att spela ett spratt. Kronan fick en ledning i början av matchen som vi tyvärr inte kunde hämta in. Tjejerna kämpade med alla krafter de hade mot ett tufft anfall och ett försvar som vi inte lyckades att utmanövrera. Kronan vann med 15-9 och därmed även Mikasa. Ida Lindgren, Alicia Wigartsson, Nellie Ytterström och Matilda Tjernqvist, det är med glädje och stolthet man fått följa er tjejer genom åren och se hur ni utvecklats och det skall bli kul att se er utvecklas på nästa nivå. Vi gratulerar Kronan till guldet med sitt fantastiska spel och motstånd.
/Marcus Tjernqvist
Habo Norge
Lag Norge tog sig obesegrade genom gruppen där de mötte på bra motstånd rakt igenom. Gruppfinalen var en tuff match mot Hylte-Halmstad där Norge slutade som vinnare.
I kvarten mötte Norge Västerås som hade ett starkt block. Norge vann med 2-0 i set.
Sedan var det Habo Italien i semin med sköna bollar från båda sidorna och Norge drog det längsta strået och gick till Final i level 6. Väl där så stod åter igen Hylte-Halmstad som motståndare denna gången var det Hylte som gick ur matchen som segrare i en hård tresetare.
Norges Casper har levererat monsterblock hela helgen, Lage har stått för det bästa tänkbara försvaret och Sven för tungt anfall. Laginsatsen har varit enorm igenom alla matcher!
/Anna Åkerstedt
Habo Belgien
Habo Belgien med Hugo, Bernhard, Axel och Olle har under helgen gått fram enormt och försökte verkligen att alltid komma till anfall med 3 slag och helst utan studs vilket behövs på högre nivåer!
Insikten att det finns hela 8(!) sekunder att göra sin serve efter domarens signal gjorde att antalet servemiss sjönk stadigt. Spelet inleddes skakigt med förlust mot blivande finallaget Åby men sedan steg nivån och lugnet ökade ända tills lördagens sista match där seger var ett måste för säkrat slutspel… Allt gick fel! Spelet totalstressat! Servemiss 0.0001 sekunder efter signal. Underläge 6-14 och time out: ”Känner ni spänningen?” JAAA! Att erkänna det och att alla var lika stressade gav sakta resultat. Första set gick inte vända men stressen gav vika. 2a set togs säkert och skiljeset gick ganska enkelt. Puh!
Kvartsfinalen var ren glädjeuppvisning men sen var det Haboderby i semi. I mina ögon turneringens bästa match men Habo USA vinner välförtjänt.Grattis! Inga sura miner och chansen till medalj finns kvar.
Väl i bronsmatchen mot Suld är pusselbitarna än mer på plats och en kassaskåpssäker Bronsmedalj! Jättekul med så duktiga och lyhörda spelare som tog till sig allt med glädje.
Hoppas verkligen det inte blir som Olle sa i bilen:”Åååå, jag kommer aldrig få spela igen med dom schyssta killarna..”
Ni kommer igen tror jag.
/Per ”ÅQE” Åkerstedt
Habo Brasilien
Habo Brasilien har gjort en fantastisk turnering. Drabbade av återbud från Tyra som blev sjuk, så har de kämpat med bara tre spelare på plan hela helgen. Tacksamt nog hamnade vi i en relativt lätt grupp, där laget tog tillvara de fyra matcherna till att spela igång sig, det var ju trots allt ett och ett halvt år sen de spelade tävling senast. Allt motstånd avvisades bestämt vilket ledde till stabil gruppseger.
Söndagen inleddes med kvartsfinal mot de duktiga 07:orna i Habo Danmark. Danmark dundrade på med sina servar och skakade Brasilien, som tvingades att göra sin bästa match dittills för att gå segrande ur striden, som blev mycket jämn. Grym match av båda lagen!
I semifinalen väntade Kronan, ett gäng hårt smaschande och servande skåningar som inte lämnade någon pardon. Tjejerna visade fin moral och tog varje vunnen poäng som en seger, men matchen blev aldrig jämn. Kronan gick sen vidare och vann även finalen.
Matchen om bronset började med Habo Brasiliens bästa insats under hela helgen, där de vann första setet mot ett välspelande Westan. Otroligt kul att se! Tyvärr tog sen all energi slut, och de två kvarvarande seten gick till Kungsbackatjejerna. Lite snopen avslutning, men en jätteinsats av Habo Brasilien att sluta fyra i den tuffa Level 7-klassen.
Grymt jobbat, och så himla kul att coacha er 😀
/Coach Martin Joelsson
Habo Japan
5 härliga tjejer, närmare bestämt Elina Ströberg, Ida Liljegren, Matilda Klaar-Berg, My Blomqvist och Noomi Sparr, utgjorde laget Habo Japan. De spelade Level 5BG och i första matchen på lördag förmiddag stod Kungälv för motståndet. Det blev en hyfsat jämn 2-set:are där Habo Japan tog hem segern (22-25, 20-25). En bra start som gav tjejerna ett välbehövligt gott självförtroende.
Nästa match var mot Härnösand, och Habo som fått till sitt spel på ett fantastiskt sätt kunde ganska lugnt plocka hem en till seger med 2-0 i set (25-13, 25-12).
Sista matchen på lördagen spelades mot Svedala VBK. Där bjöds vi på tufft motstånd och ett chockat Habo Japan fick det svårt att hitta flytet. Förlust i första (9-25) följdes upp av ett jämnare set där tjejerna kämpade ända till slutet, men fick ändå stå som besegrade när det slutade 26-24 till Svedala.
Därmed slutade Habo Japan som tvåa i gruppen efter Svedala som vunnit alla sina matcher, och på söndagsmorgonen väntade åttondelsfinal mot Stöcke.
Åttondelen var enligt coacherna den roligaste matchen under turneringen. Stöcke var grymma, men det var även Habo Japan! Lagen spelade jämnt och det blev många bra, rafflande bollar. Första set slutade till Stöckes fördel (25-23), och i mitten av andra set såg det ut som att de skulle kamma hem en 2-0-seger då de hade en ledning på 8 poäng. Men då började Habo plocka poäng efter poäng, och setet var inte slut förrän det stod 26-24 till Habo, och ett tredje set skulle få avgöra matchen. Habo körde ända in i kaklet, men det räckte tyvärr inte då Stöcke hade ett litet övertag och setet slutade 15-11 till dem. Surt med förlust, men otroligt kul att se hur duktiga våra tjejer är!
Följande match spelades mot Härnösand, som vi mötte föregående dag. Tidvis tappade Habo sitt spel och det blev stressigt och flängigt, men de lyckades hitta tillbaka och vann till slut matchen med 2-0 (25-22, 25-18).
Helgens sista match spelades mot KFUM Jönköping. Matchbilden och resultatet liknade den mot Härnösand och Habo Japan fick avsluta turneringen med ännu en 2-0-seger (25-20, 25-18).
4 vinster och 2 förluster under helgen är laget nöjda med. Även coacherna är nöjda med det, men ännu nöjdare är vi med hur laget genomförde turneringen. De har spelat bra och rolig volleyboll, de har vänt underlägen, de har peppat varandra och också inspirerats av andra lag till att hitta ett bättre spel. Grymt jobbat Habo Japan!
/Lotta Klaar
Habo Frankrike
Habo Frankrike bestod av de spelskickliga Ted Zethson, Axel Åkerstedt och Wilhelm Axberg. Ett mycket komplett lag som trots att de alla är födda 2007, och alltså har ett år kvar i den svåraste klassen, kan vara med och mäta sig med de äldre lagen.
Lördagens gruppspel bjöd på avslappnat skönspel och det märktes på plan att man längtat efter att få spela matcher igen. Det var också tydligt att det var kul att gå ner till en lägre näthöjd än den man är van vid och vi fick se många spektakulära anfall och block. Man vinner gruppen relativt enkelt, det är inte lätt att spela mot ett lag som Habo Frankrike som har ett enormt tryck i serven och när motståndaren väl lyckas få tillbaka så smäller det direkt i anfall. Man besegrade KFUM Jönköping, Stöcke och Sollentuna i raka set.
Gruppvinsten innebar direktplats i semi och där möter man det äldre Habolaget. En enormt svår uppgift att möta sina träningskamrater som sitter på samma egenskaper men har vuxit ytterligare ett år. Vi vet att vi måste trycka på i serven och vi gör det riktigt bra men det gör också andra laget och vi lyckas inte riktigt hålla ihop vår servemottagning för att komma till ordentligt i anfall och Habo England vinner rättvist matchen. Men inte dåligt att förlora mot det lag som senare ska komma att vinna Guldet.
Habo Frankrike får istället ställa in sig på matchen om Bronset som går mot Team Valla, ett lag vi inte mött tidigare bestående av många långa och stora spelare. Matchen börjar jämnt men Habo lyckas smitta ifrån med ett par bollar och kan vinna första set. I andra set börjar Habo väldigt övertygande och vi har ett totalt grepp om spelet men på grund av lite servemiss hänger Team Valla med en bra bit in i setet. Habo fortsätter dock med en mycket hård servepress och Ted kan tillslut dundra in matchbollen från servelinjen och laget kan fira den inhämtade bronspengen.
Sammanfattningsvis har vi haft en superkul turnering, att ta ett brons i tufft motstånd när man är ett år för ung och dessutom bara vara tre stycken på plan är en stor bedrift (hur ska det gå nästa år??). Alla spelare har många highlights i både anfall och serve, anfall som de flesta skulle drömma om att kunna göra. Att jag är enormt stolt och imponerad av mina spelare hoppas jag är tydligt men jag är inte förvånad, de är så här sjukt bra! Att få dela denna resan med dem är en fröjd.
Två – Ett – Baguette!
/Coach Jens Persson, Habo Frankrike
Habo England
Habo har haft en lång tradition av spel på hög nivå i Level 7 Svart och i årets upplaga ställer vi ett mycket starkt Habo England på banan.
De tre killarna födda 2006 har i princip inga svagheter förrutom kanske det faktum att de endast är tre spelare i laget och det blir väldigt mycket yta att täcka.
Elmer Andersson, Albin Eiderhed och Felix Hallernäs känner varandra väl och vet var de har varandra. De är extremt bra i serve och anfall och när servemottagningen, som är det mest utmanande på långt nät, också sitter så är de nästan omöjliga att ha och göra med. Mathias Eiderhed och Isaac Lingerfors är med som lagledare och coacher.
De inleder starkt i gruppen med vinst mot Team Valla som bjuder bra motstånd men Habokillarna kan ändå vinna med bra kontroll. Sedan tar man minst sagt stabila vinster mot Lund och Uppsala. Södertälje väntar sedan i gruppfinalen, ett mycket starkt lag med fyra duktiga spelare som vi ofta stöter på. Matchen börjar jämnt och Södertälje tvingar Habo till att göra mycket bra grejer hela tiden och vi lyckas inte riktigt hålla upp den nivå på spelet som krävs. Vi förlorar matchen trots att vi gör en bra match mot ett mycket starkt Södertälje som är bra på att utnyttja det faktum att de endast är tre stycken på Habosidan.
En andraplats i gruppen innebär kvartsfinal mot Jönköping och man lyckas slå kompisarna i Jönköping stabilt och får sedan möta det yngre Habolaget i semifinal, en match mellan två lag från samma träningsgrupp. Man dundrar på i serven och kamraterna på andra sidan får kämpa i servemottagning och Habo England kan glida ifrån och vinna ganska komfortabelt i båda seten.
Det är alltså dags för final och inte oväntat är det Södertälje som står för motståndet.
Taktiken är klar, sätt hård press i serve och kämpa upp så många bollar det bara går. Får Habo bara upp bollen på sin sida så är de livsfarliga i anfall och dödar i stort sett allt. Man lägger en stabil grund i sideouten med riktigt stark servemottagning mot ett hårt satsande Södertälje. Stabil sideout innebär en säkerhet att kunna bomba vidare i egen serve och det är princip vad man gör samtidigt som man spelar uppoffrande försvarsspel. Setet rinner på och man lyckas vinna första set med relativt klara 25-19. I andra set är det jämnt men Södertälje lyckas i mitten av setet göra ett litet ryck och kan vinna 21-25.
Det står alltså 1-1 i set i finalen i den svårast pojkklassen i Mikasa Challenge, det största man kan spela i denna åldern. Lägg där till en grym atmosfär med en vilt påhejande Haboklack. Här måste man älska läget och våga vinna. Tredje set, som spelas till 15 poäng, inleder till Södertäljes fördel och det är också de som är först till 8 poäng och sidbyte. Poängen går fram och tillbaka och ju närmre 15 vi kommer ju mindre tid för Habokillarna att komma tillbaka. Det är nog många som tror att det kommer bli väldigt svårt men laget och klubbkompisarna i klacken tappar aldrig tron och när Albin Eiderhed går ner till servelinjen så kommer den tydliga vändningen.
Albin ser bara guld och är helt orädd och iskall när han skapar kaos i Södertäljes serveuppställning de nästkommande servarna, lägg där till ett fantastiskt block och anfall som inte ger motståndaren en chans så har man helt plötsligt matchboll för guldet. Den förvaltas direkt och guldglädjen är total bland både spelare och supporters. Att träna hårt, aldrig ge upp och göra det tillsammans har aldrig visat sig så starkt. Jag är så stolt och glad över deras prestation.
Elmer är ett taktiskt geni, Felix är ett monster i anfall och Albin är helt omöjlig att läsa. Att de lyckas med detta är precis som Habo Frankrikes prestation inte förvånande för så bra är det men det är grymt imponerande att man kan plocka fram det precis när det behövs som mest.
Att Habo lyckas hålla sin svit av 6 raka Guld i tuffaste killklassen på Mikasa Challenge är bara en bonus (Albins bror Oliver var med och inledde sviten). Guld och vinster är givetvis extra roligt men den största vinsten är att vi som klubb återigen för möjlighet att åka iväg tillsammans och skapa sköna minnen tillsammans oavsett sportsliga resultat. Jag ser fram emot många turneringar tillsammans i Habo Wolley framöver!
/Jens Persson
Habo Danmark
Habo Danmark, bestående av Elin Andersdotter, Matilda Axelsson, Minea Kilefors och Moa Liljegren, spelade i L7 flickor. Förväntningarna var höga efter alla corona-inställda cuper, och äntligen fick tjejerna spela level7.
Gruppspelet avverkades med två segrar och en förlust, samtliga matcher gick till skiljeset. Klara för A-slutspel, alltså.
Söndagen bjöd på svårt motstånd. Spelet var bitvis bländande, men däremellan låste det sig totalt. Det blev också väldigt stressigt att hinna med lunchen mellan matcherna. Utav sju jämna set vanns endast ett, och det hela slutade med en åttondeplats.
/Stefan Liljegren
Habo Mexiko
Habo Mexiko bestod av de unga tjejerna Frida Ottosson, Lovis Blomqvist, Ester Erlandsson och Emma Wulff. Tjejerna spelade i den näst högsta klassen i Level 6 och fick mestadels möta tjejer som var både ett och två år äldre än de själva. I gruppspelet blev det idel jämna matcher och två av dessa slutade med förlust i skiljeset med minsta möjliga marginal. Den tredje matchen vann vi med lite större siffror. Detta innebar att vi var klara för B-slutspel inför dag 2.
Många fina servar och smashar från tjejerna har vi fått bevittna under helgen och de har verkligen haft roligt ihop som lag under helgen. Härligt att se!
Den andra dagen bjöd återigen på flera jämna matcher, där tjejerna vann två av de tre matcherna. Under långa perioder har vi spelat fantastiskt fin volleyboll och matchat upp de större tjejerna som vi har mött och jag kan inte vara annat än jättestolt över alla fyra tjejernas insats i helgen. Det visade sig att ett av lagen som vi förlorade i gruppen mot i skiljeset sedan tog sig hela vägen till final. Vi har haft riktigt roligt och tjejerna ser fram emot nästa möjlighet att spela cup, kanske blir det på 3-kungaslaget?
/Coach Jens Ottosson
Habo USA
Habo USA bestod av Noah Kilefors, Karl Lindell, Eskil Joelsson och Ben Zethson och deltog i klassen pojkar level 5. De kom väl förberedda efter en sommar med mycket beachspel och flitigt deltagande i de inomhusträningar som har hunnits med.
Karl gjorde oss nervösa med förkylningssymtom under veckan, men efter ett vältajmat negativt covidtest och försvunna symtom anlände han på lördagsmorgonen och gjorde kvartetten komplett.
I gruppen fanns även lag från klubbarna Suld, KFUM Norrköping och Täby Volley. I ärlighetens namn var nivån något spretig och i förhållande till vissa något yvigare spelstilar uppvisade USA stundtals närmast tysk precision och schweizisk effektivitet. Utöver detta gott humör och mycket kämpaanda som ledde fram till en trygg gruppseger.
Helgens mest välspelade match var definitivt semifinalen mot kompisarna i Habo Belgien med långa dueller där smasharna ven åt båda håll och plockades upp med stabila försvarsinsatser. I finalen väntade ytterligare ett norrköpingslag (med en respektingivande deltagare ett par huvuden längre än medel i USA). Här gjorde sig nerverna för första gången påminda på allvar och första set blev en rysare med slutsiffrorna 28-26 efter fler servemissar, felpassningar och missade avslut än i matcherna innan. I andra set lossnade det rejält och efter långa serier med hårda servar några få centimeter över nätkanten slutade det med 25-8. Sammanfattningsvis en riktigt rolig helg som innehöll det mesta – men inte ett enda förlorat set.
Grattis Habo USA till guld i pojkar level 5!
/Paul Zethson
Habo Grekland
Habo Grekland bestod av Adam Lindell, Hannes Holmberg samt Noel och Elias Samuelsson.
Laget anlände till Mellringehallen trötta men supertaggade på lördagsmorgonen för att konstatera att matchschemat uppdaterats klockan 06.35 och matchen flyttats fram en timme och tjugo minuter. Nästa turnering lovar coachen att kontrollera spelschemat innan avfärd på morgonen. Efter en hyffsat lång uppvärmning där vi fick ha hallen för oss själva var det dags för grabbarnas första turneringsmatch på 566 dagar – äntligen!!
Grabbarna spelar riktigt fin volleyboll och vinner sina tre matcher under lördagen relativt komfortabelt. Laget är därmed klara för kvartsfinal på söndagen som spelades mot Suld. Efter tufft servande som gav Suld stora problem vann vi första set med 25-17. I andra set fick vi en dålig start och även om vi spelade upp oss kom vi inte ikapp utan förlorade med 20-25. I tredje set spelade Suld bra sideout-spel och vi hade svårt att ta poäng i egen serve. Vi lyckades dock spela oss fram till matchboll vid 14-13 men kunde inte knyta ihop säcken. En tuff förlust med 14-16 innebar missad chans på medalj men vi avslutade med två segrar och därmed en fin 5:e plats.
/Johan Samuelsson
Habo Chile
Habo Chile bestod av Elsa Dommartine, Elsa Erlandsson, Filippa Isaksson och Saga Almfors, med Emelina Nilenfjord och Markus Erlandsson som coacher. Laget spelade level 7 i grupp B, även benämnd som dödens grupp.
Laget var riktigt spelsuget efter en lång corona-paus.
I första matcherna tog laget säkra segrar emot två lag ifrån Södertälje. Till en början var spelet lite ringrostigt men ändå stabilt och aldrig uppstressat. Tjejerna höll kvar vid ett lugnt grundspel och kom successivt in i spelet. I den tredje matchen väntade tuffare motstånd mot KFUM Örebro. Här bjöd laget på en fantastisk kämpaglöd med mycket bra försvarsspel och vasst anfallsspel. Första set stod länge och vägde men efter några avslutande tuffa servar kunde Örebro gå vinnande. Habotjejerna bjöd på riktigt bra spel och energi även i andra set men även detta slutade med Örebro som segrare. Trots förlusten var tjejerna riktigt nöjda med spelet. Örebro förlorade bara mot guld- och silvermedaljörerna i turneringen och slutade på femte plats.
I den sista gruppspelsmatchen väntade Kronan Spike, som stod pall för favorittrycket och slutade som guldmedaljörer i turneringen. Här var Habotjejerna riktigt taggade på att få öva på servemottagning och försvarsspel – och som man gjorde det! Filippa, Saga, Elsa och Elsa spelade på topp och plockade upp massor av stenhårda servar och smashar i en riktigt sevärd match. Utgången var given med Kronan som segrare, men tjejerna var även efter denna förlusten riktigt nöjda med sitt spel. Även motståndarna var imponerade av motståndet som de fått.
Habolaget slutade på tredje plats i gruppen och på söndagen spelade laget B-slutspel. Första matchen i B-slutspelet var mot Lunds VK Future. Här var Habotjejernas spel lite morgontrött medan de skånska tjejerna spelade på topp. Efter två tunga set stod Lund därför som segrare. Tjejerna revancherade sig snabbt och tog en kassaskåpssäker seger mot Kronan Block efter fint serve- och anfallsspel.
I lagets sista match väntade återigen Södertälje Supernova som laget även mötte i gruppen. Efter en briljant start med återkommande mönsteranfall och fint försvarsspel stukade Elsa Dommartine olyckligt foten. Riktigt tråkigt för Elsa och för laget. Tjejerna lyckades ändå vinna setet, men trots skönspel och fantastisk kämpainsats gick matchen till skiljeset. I det sista setet gav inte Filippa, Saga och Elsa Södertelge någon chans och tog en ytterst välförtjänt och skön seger.
Det var riktigt roligt att se hur laget utvecklades under turneringen. De hade ett stabilt grundspel och utvecklade försvars- och anfallsspel mycket. Smasharna var stenhårda med full ansats, och de var alla bra på att läsa spelet så att de kunde fånga upp tuffa anfall. Tjejerna var hela tid oerhört peppande och stöttande mot varandra, och hjälpte varandra att prestera på topp. Så roligt att stå vid sidan om och se hur de utvecklas, kämpar och har kul tillsammans. Jag är otroligt tacksam att som coach fått följa detta glada, talangfulla och hårt kämpande gäng. Det var sista fyrmannaturneringen för Filippa och Elsorna, men de är alla taggade på att spela nästa match i sexmanna – och då tillsammans med Emelina.
/Markus Erlandsson
Habo Italien
Habo Italien
Nils Lalander, Casper Bergkvist, Jacob Wärn
Coacher: Niclas Nordström och Mattias Svedjefall
På grund av sjukdom kom de endast tre spelare till Örebro den här helgen. Men vilken insats de stod för! Laget spelade i en femlagsgrupp. Italien vann de tre inledande gruppspelsmatcherna komfortabelt i två raka set. Bra servar och lugnt spel med bra grundslag och effektiva avslut. Fjärde matchen  innebar en tuff motståndare och det visade sig att de hade fått slita de första matcherna. Motståndarna med fyra spelare kunde ta hem matchen med 2-0. Men de tre tvånollsegrarna skulle visa sig bli värdefulla. Habo Italien gick raka vägen till semifinal i egenskap av vinnare av grupp B.
I semifinalen ställdes man mot det andra Habolaget, Norge. En medalj var därmed säkrad till Habo. Italien kämpade och spelade otroligt bra volleyboll men den här dagen var Norge starkare. Vi önskade dem lycka till i finalen mot Hylte och laddade om mot matchen om bronset.
Grym insats av grabbarna som visade en otrolig kämparglöd. De förlorade tyvärr även bronsmatchen men gjorde det verkligen med flaggan i topp. Otroligt stolt över det grabbarna presterade och hur långt de kom i turneringen med bara tre på plan. I vår är det dags för Mikasa igen och då kommer Habo Italien igen, var så säkra. Grymt bra lirat grabbar!
/Niclas Nordström
Habo Spanien
Habo Spanien var vårt yngsta bidrag till årets Mikasa Challenge och i laget spelade Harry Tjernström, Linnea Bergkvist, Stella Samuelsson och Tage Pettersson. Laget spelade i level 4 och fick spela många jämna och spännande matcher. Det här året spelades matcherna i level 4 på tid, 2*11 minuter per set.
På lördagen spelade vi fyra matcher mot lag från Norrköping, Sollentuna, Kungälv och Danderyd och det blev en seger. På söndagen blev det ytterligare fyra matcher, den här gången mot lag från Jönköping, Norrköping, Sollentuna och Norrköping/Åby. Här blev det två segrar och en oavgjord match.
Laget har haft en rolig helg tillsammans och upplevelsen av att resa bort och sova i skolsal tillsammans med de äldre lagen i klubben är ett härligt minne för det här unga gänget. Vi ser redan fram emot nästa cup!