Guld till F16 i Falköping!

Habo Wolley deltog i U16-mästerskapen med ett flicklag i klassen FU16 Blå/Grön. Laget gick in i turneringen med ett skönt genrep genom förra helgens ”Vårcupen” i Habo. Det var ändå med lite darriga ben vi ställde oss redo att möta KFUM Örebro i första matchen.

Örebro visade upp ett imponerande spel i först set som slutade med vinst för Örebro. I andra set kom Habotjejerna ut som ett nytt lag och visade prov ett mycket fint spel och inte minst en otrolig kämpaglöd, kvitterat till 1-1. Sista setet i öppningsmatchen blev en riktig rysare med bra spel från båda lagen. Trots matchboll emot oss och ställningen 11-14 gjorde tjejerna en heroisk insats och vände till vinst 18-16 och matchvinst med 2-1 i set.

Efter denna urladdning kunde inget stoppa tjejerna och efter vinst i raka set mot resterande lag i gruppen; Uppsala, Hylte/Halmstad och Lidingö, stod vi som gruppsegrare efter lördagens gruppspel och blev därmed direktkvalificerade till semifinal.

Semifinalen spelades på söndagförmiddagen mot Veddige som hade ett tungt artilleri både i anfall och serve. Efter lördagen och framförallt den karaktörshöjande vändningen mot Örebro hade vi dock en stor tilltro på vår förmåga och räddes inte utmaningen. Matchen började jämnt och det var till en början ett ställningskrig. Nu var vi dock riktigt varma i kläderna och drog från och vann setet med 25-15. Andra set blev likt det första jämnt och hårt, men vi fick ändå till sist jubla efter setvinst med 25-22. Klara för final!

Efter några timmars återhämtning stod vi alltså redo att spela final. För motståndet stod Lindesberg mycket duktiga tjejer. Här insåg vi att vi hade något riktigt tufft att bita i. Men med en fantastisk inställning och sammanhållning kunde vi till slut stå som segrare efter vinst i raka set i en väldigt tät och välspelad final. Bucklan höjdes mot skyn och Habo Wolleys U16 tjejer kan titulera sig som segrare i U16-mästerskapen i Falköping 2016.

I det segrande laget ingick: Frida Gemhed, Filippa Malengård, Ebba Hörberg, Thea Jangebäck, Moa Forzelius, Ida Berglund, Filippa Taxbro och Tilde Svensson. Stolta och mycket glada coacher för guldtjejerna var Torbjörn Gemhed och Jesper Malengård.

skrivet av Jesper Malengård