Guld till tjejerna och silver till killarna i Falköping

I helgen var Habos tjejer och killar och spelade turnering i Falköping.

Det är inte så ofta som tjejerna och killarna har möjlighet att spela på samma ställe nuförtiden men i söndags var ett sådant ovanligt tillfälle och oj vad mycket roligare man har när man får dela det andra lagets glädje. Vi hade en kul dag i Falköping!   

                    


Habo Wolleys U18 damer visar klass efter bragdvändning

Under söndagen spelades det U18 sammandrag i Ållebergshallen, Falköping. Till sammandraget kom det 6 damlag, där Habo Wolleys ställde upp med ett mixat lag erfarenhetsmässigt. I gruppspelet visade tjejerna prov på fint grundspel, där motståndarlagen har det besvärligt med tjejernas tuffa servar och det disciplinerade försvaret på Habo-sidan. Gruppspelsmatcherna mot Falköping U18 och Uno2 vinns med klara siffror: 25-9, 25-15 i båda matcherna. Tilde Svensson och Ida Berglund gör bra debuter i U18 tröjorna från sina center- resp. vänsterpositioner.

Gruppsegern medförde att Habo ställdes mot Falköping U16 i semifinal, där laget återigen kunde spela runt på alla spelare och efter en bra laginsats vinna med siffrorna 25-13, 25-18. I finalen stod Uno1 för motståndet, den på förhand tippat tuffaste motståndaren för dagen. Inledningen av första set blir också jämn där lagen turas om att knipa poäng i sin egen sideout. Vid 15-15 fastnar tjejerna dock i en rotation, efter tuffa servar från Uno, något som gör att setet slutligen förloras med 20-25. I andra set lyckas Uno succesivt skaffa sig en ledning efter full satsning i anfall, något som i slutet av setet har resulterat i hela 7 matchbollar vid ställningen 17-24. Första setbollen vinner Habo i sin sideout, och därmed är det dags för Sofia Florqvist att gå ner för att serva. I Sofias serve bestämmer sig tjejerna för att andraplatsen inte är bra nog denna dag. Genom bra servande, uppoffrande försvarsspel och ett anfall där man vågar göra det lilla extra, så lyckas man både komma ifatt och förbi Uno med 26-24. Euforin är total i laget efter den otroliga vändningen, något som man lyckas ta med sig in i det tredje setet tillsammans med den vilt påhejande Habopubliken. Lagen följs åt genom skiljesetet, men i de avgörande bollarna är det Habo som drar det längsta strået, och man vinner välförtjänt med 15-13. Hela laget gör en grym insats i den här matchen, men Sofia Florqvist förtjänar en extra eloge för att lyckas hålla huvudet kallt från servepositionen.

skrivet av coach Martin Carlestav

DSC_1082-002


Habo Wolley P00-01 spelade U20

P00-01 deltog för första gången på en U18/U20-turnering i vårt distrikt. Det var tre lag anmälda till turneringen och vi spelade 2 matcher mot varje lag. Vi hade sex spelare från P00-01 och sedan lånade vi in Marcus Gemhed från de yngre. Vi börjar med de två matcherna mot UNO. Första matchen mot UNO är en riktigt bra match från vår sida, vi tar bra beslut i anfall och vi är beredda på allt som kommer från andra sidan. Vi har ett par missförstånd men i övrigt gör vi en riktigt bra match. Vi är ohotade i matchen även om UNO kommer närmre i andra set. I andra matchen mot UNO har vi till en början en lite för avslappnad inställning och vi gör många onödiga misstag för att vi glömmer kommunicera på enkla bollar och saknar fokus. Vi lyckas dock tillslut vända tillbaka och vi vinner även denna match med 2-0 i set.

I matcherna mot Floby stöter vi på betydligt större motstånd och ett lag som har kapacitet att döda boll på ett helt annat sätt. Vi inleder med ett stabilt och bra spel men motståndet är hårt och vi hamnar ett par bollar efter. Vi tappar tyvärr här ett gäng ganska enkla bollar samtidigt som Floby tar vara på sina chanser och vinner setet rättvist. I andra set hamnar vi efter direkt och när vi börjar klaga lite på varandra har vi inte en chans att vända. Floby vinner matchen 2-0. I andra matchen är det en helt annan inställning på banan och med lagkapten Bratic i spetsen lyckas vi dra ifrån ett par bollar och vi håller ledningen till en liten dipp i mitten av setet och följs sedan åt men tyvärr lyckas Floby bättre mot slutet och vinner återigen. I andra set kämpar vi på bra men är lite efter hela tiden och trots en fin upphämtning i slutet lyckas Floby vinna även sista setet för dagen.

Det finns mycket positivt att ta med sig från dagen och trots att nätet är på 2,43 m så ska killarna ha en eloge för sitt anfall idag, det är varierat och smart. Självklart hjälper det att Filip gör en av sina bättre dagar på passarpositionen och det är kul att se hur han går framåt. Algot och William står för en stabil servemottagning och kan vara farliga i anfall trots att nätet är högt. Oliver har hittat tillbaka till en riktigt bra nivå i både anfall och serve, backspiken börjar även den bli stabil. Einar är kung framme vid nät och är en väldigt viktig kugge i vårt blockspel, han börjar också hitta en härlig nivå i anfall där han tar poäng på det mesta han får. Einar spelar också i baklinjen där han står för en stabil servemottagning. Oliwer gör sin första turnering där han spelar hela tiden och han gör ett bra jobb i block. När han börjar komma rätt i anfall kommer han vara ett riktigt vapen för oss! Sist men inte minst (eller jo minst) är Marcus Gemhed som för andra gången spelar 6-manna. Han tar hand om liberopositionen denna dag och sköter sig fint, inte många misstag på hans konto denna helg.

Överlag måste jag vara väldigt nöjd med spelet trots att vi faktiskt inte slår Floby vilket vi med lite flyt hade kunnat göra. Vi har, som alla andra lag, dalar men vi blir bättre och bättre på att hitta lösningar i svåra situationer. Att vi klarar av att hålla jämna steg med lag som spelar U20 är ett väldigt bra betyg. Jag skulle även vilja tacka Falköping för ett bra arrangemang! Nästa helg spelar P00-01 Fagerhultscupen på hemmaplan!

skrivet av coach Jens Persson

Foto av Torbjörn Gemhed

Fler bilder från dagen hittar ni här

DSC_1055-001