Habo åker till skolådan

För sista gången, om vi inte möts i slutspel, är det dags att snöra på sig skorna i den berömda skolådan i Örkelljunga när vi idag styr kosan söderut för match mot tabellfyran. Till nästa säsong ska Örkelljunga Volley istället spela i en nybyggd hall till alla klaustrofobikers glädje. Dagens match kommer att bli ännu ett svårt test för vårt lag, efter att ha mött lagen på plats 1-3 i serien de senaste matcherna är det nu dags för tabellfyran. De slåss för att hålla Tierp bakom sig och få behålla hemmaplansfördel i kvartsfinalen, så vi räknar med ett motstånd som verkligen kommer att ge allt.

Senast vi möttes gick vi segrande efter en lång match över fem set, sedan dess har vi adderat Joren Zeeman till laget och Örkelljunga har fått tillbaka Peter Lundgren. Jag väntar mig därför återigen en batalj med spännande och bra volleyboll.

För vår egen del är vi sugna på revansch efter vår prestation i onsdags och vi har nu även Stefan Stolic tillbaka i laget. Han har endast hunnit med en träning efter sin magsjuka så vi får se hur formen är idag, om han startar eller inte.

Ska vi åka hem med poäng idag gäller det att vi får press på Örkelljungas servemottagning så att de inte kan sprida sitt anfallsspel lika lätt, gör de det har de bra anfallare på alla punkter och är jobbiga att möta. Samtidigt så hoppas jag att vi återigen kan hitta tillbaka till en bra sideout själva och krydda det med bättre block- och försvarsspel. I så fall ser jag positivt på dagens match.

Matchen spelas klocka 16.00 i Örkelljunga.

/Coach Lillis