Habo avslutar grundserien med seger och får Örkelljunga som ny motståndare!

Habo Wolley besegrar Falkenberg med 3-1 i set efter en mycket stabil insats. Segern innebär att Habo till slut hamnar på en femteplats i tabellen. Den positiva avslutningen på grundserien betyder också att Örkelljunga kommer stå som motståndare i kvartsfinalen!

Eftermiddagens match inleds något trevande där Habo missar mycket serve och Falkenberg endast förlitar sig på Jean Prado Silva för att ta poäng. Habos matchnerver verkar dock släppa snabbt då Arvid Haag fixar två blockpoäng och Roy Powell dundrar in ett serveess. Habos block bromsar anfallen flera gånger, och Falkenberg pressas till att slå ut. Raskt befinner sig Habo i stor ledning med 16-9, men Falkenberg tänker inte ge sig. Hårda anfall av Fayez Alloush och två serveess David Åkerman försätter Habo i en svacka. Trots att Habo lyckas hålla ledningen till 23-17 kommer Falkenberg ikapp. Bra servar av Falkenbergs passare Viktor Nielsen tar Falkenberg till 23-23, men ett block av Jakob Molin samt ett misstag av Falkenberg betyder att Habo vinner med 25-23.

Falkenberg studsar snabbt tillbaka i andra set. Bra servetryck och skarp närvaro vid nät gör att Falkenberg rycker till 5-10. Habo har lite problem med att hantera bollen korrekt, och ett antal småmisstag gör att Falkenberg kan hålla ifrån. Bortalaget går upp i ledning med hela 12-19 innan Oscar Hult får chansen att säga till om något ifrån servelinjen. Mycket smarta och välplacerade servar leder vägen för Habos att komma tillbaka in i setet. Falkenberg verkar även få större och större problem med sitt anfallsspel, och i andra halvan av setet missar man hela sex stycken anfall. Detta banar vägen för Habo, som lyckas komma ikapp till 24-24. I en något snöplig avslutning vinner Falkenberg dock setet med 24-26 efter att Habo petar bollen i nät.

Habos kämparanda förminskas inte av setförlusten, utan istället öppnar man tredje set starkt. Powell servar tungt och framme vid nät levererar Alexander Berggren hela fyra poäng i rad. Habo går upp i ledning med 10-4, och trots att Jean Prado Silva slår bra är det ändå Habos block som är den dominanta faktorn. Med hela sju blockpoäng till Habo i detta set kan Falkenberg aldrig komma riktigt nära. Habo tar hem setet med 25-19.

Inledningen av fjärde set blir spegelvänd jämfört med föregående set. Falkenberg ser ut att lämna Habo långt bakom sig när de direkt drar iväg till 3-8. Jakob Molin låter dock inte det beröra honom när han går ner för att serva. Två raka serveess och ett flertal servar till som Falkenberg har problem med betyder att Habo går ikapp och förbi. Habos side-out börjar fungera korrekt samtidigt som Falkenberg fortfarande har problem med servemottagningen. Vid 20-16 bestämmer sig även Roy Powell för att fixa ett par serveess, och Giannis Madouras kan avgöra matchen med ett block och ett anfallspoäng. Habo vinner fjärde set med 25-17.

Coach Alessandros kommentarer:
– Idag hoppades vi på att alla 13 matcher som vi spelat mot ”topp fyra”-lagen under säsongen verkligen skulle visa på vad vi har lärt oss och hur vi har utvecklats. Under säsongen har vi haft många bra perioder i olika matcher, men idag håller vi en väldigt hög nivå under hela matchen. Trots att vi förlorar andra set så kommer vi tillbaka till 24-24 ifrån ett underläge, vilket jag tycker är en mycket bra prestation.

I övrigt vill jag poängtera att vår placering som femma i tabellen ärligt talat är en ganska imponerande bedrift. Vi i den södra seriepoolen har fyra fler matcher mot topplagen än vad sjätteplacerade Sollentuna har haft. Även om vi haft vissa svackor och så vidare under säsongen så är det faktiskt en jäkligt bra prestation att placera oss precis under de bästa lagen. Nu i slutspelet hoppas jag att publiken fyller upp sporthallen till max och verkligen ger truppen det stöd de har förtjänat!

 

Matchfakta: Habo Wolley – Falkenbergs Volleybollklubb: 3-1 (25-23, 24-26, 25-19, 25-17)

Bäste poängplockare i Habo Wolley:
Roy Powell – 19 poäng
Linus Ekstrand – 15 poäng
Alexander Berggren – 12 poäng

Bäste poängplockare i RIG Falköping:
Pedro Mendes – 16 poäng
Jean Prado Silva – 13 poäng
Fayez Alloush – 10 poäng

 

Några timmar efter matchen står det klart att Habo får förbereda sig inför kamp mot Örkelljunga nästa vecka! Örkelljunga slutade på en fjärdeplats i tabellen, och fick därmed välja kvartsfinalmotståndare sist. Habo, på femteplatsen, undveks alltså av Linköping, Hylte/Halmstad och Falkenberg i valet!

 

Foto: Torbjörn Gemhed