Habo B vinner mot RIG Falköping B

På lördagen var det äntligen dags att möta RIG Falköping B i division 1. Våra grabbar i B-laget var extra inspirerade av att få möta jämnåriga kompisar. Matchen spelades i den gamla Odenhallen, en fin hall att spela volleyboll i.

Efter att ha förlorat ett jämnt första set vann vi till sist matchen ganska komfortabelt efter en stark insats med 3-1 i set (25-23, 14-25, 19-25, 16-25).

Det blev till en början en jämn kamp där RIG Falköping satte hård press på oss i serven vilket också gav utdelning. Detta samtidigt som vi hade lite svårt att få till vårt anfallsspel mot det stora block som hemmalaget kunde samla ihop framme vid nät när våra förstabollar inte riktigt hamnade på önskad plats alltid. Vi kämpade på trots underläge i hela setet och var nära att kunna stjäla setet i slutet, men RIG-killarna kunde till sist vinna med 25-23.

Vi konstaterade att om vi kunde få ordning på vår servemottagning så skulle matchen få en helt annan karaktär och efter första set gjorde vi några mindre justeringar i det momentet. Nu började vi snart få kontroll på matchen och spelade allt bättre volleyboll. Bättre servemottagning, lysande passningsspel av Johan Ottosson och starkt anfallsspel från alla positioner gjorde att vi kunde vinna andra setet med 14-25.

I det tredje och fjärde setet fortsatte vi att sätta press på hemmalaget RIG Falköping och genom ett varierat och starkt spel kunde vi avgöra matchen efter 19-25 och 16-25 i de två avslutande seten.

Bollduell vid nätet mellan Johan Ottosson och Alexander Ståhle

Vår passare Johan Ottosson gjorde sin starkaste match för säsongen i nätspelet där han vinner massor av poäng mot motståndarblocket, både överlägg och tryckdueller. Trots att han är passare så tillhör han i den här matchen en av våra bästa poängplockare.

Samarbetet med Carl Larsson i mitten är av högsta klass och han är närmast ostoppbar i den här matchen med väldigt hög anfallsprocent där RIG-blocket inte hinner med. Även Jonatan Widegren gör många poäng i dagens match från centerpositionen och hittar allt oftare rätt i blockeringsspelet.

Marcus Gemhed vinner en boll i anfall

Våra spikers Marcus Gemhed, Gustav Hellström, Maxim Melnyk och Axel Almfors gör alla bra insatser och timingen i anfallsspelet stämmer allt bättre. Både Maxim och Gustav visar upp ett moget anfallsspel på högerkanten där de gör bra saker även av tuffa lägen. Axel, Marcus och Gustav spelar alla bra servemottagning genom hela matchen och efter det inledande första setet så får RIG allt svårare att komma åt dem i block när de väljer ett mer varierat anfallsspel.

Lukas Morency gör sina andra raka match i årets division 1 som libero och efter en tuff start i första set så växer han in i matchen alltmer. Han levererar både stabil servemottagning och står för flera svettiga försvarsbollar under de tre avslutande seten. Bra jobbat av lagets yngsta spelare!

Alexander Ståhle passerar blocket

Det var roligt att se våra egna RIG-spelare Olle Johansson, Alexander Ståhle och även KFUM Jönköpings Jakob Norrby på andra sidan nätet. Alla tre är födda 2004, vilket är samma årgång som de flesta i Habolaget för dagen och goda vänner till våra grabbar.

Olle Johansson var lagkapten i hemmalaget och spelade två set som högerspiker.

Olle fick ganska många tuffa lägen att jobba med, men är alltid svår att möta med tungt anfall och en tuff serve. Alexander Ståhle spelade alla fyra seten som vänsterspiker och var kanske lagets bästa spelare för dagen med bra bagger och anfallsspel. Jakob Norrby fick spela center hela matchen och han gjorde en bra insats även han.

En kul match med många Habospelare på banan idag.

Det blev segerjubel för Herrar B

Nu återstår det en match innan serien vänder och det är Malmö på bortaplan nästa söndag 12 december.

Foto: Torbjörn Gemhed
Text: Jens Ottosson