Habo bäst i Sverige i U16!

Habo Wolleys killar vann i helgen U16-Mästerskapet i Falköping och kan därmed titulera sig bäst i Sverige i årskullen. Habokillarna har alltsedan 03-kullen vann guldet för några år sedan inte släppt ifrån sig titeln och nu vann även killarna födda 2007. Fantastiskt kul och stort grattis till både spelare och ledare!

Habo U16 2022 mönstrade våra 08or Hannes Holmberg, Noel och Elias Samuelsson och återvändande 07orna Wilhelm Axberg, Ted Zethson, Axel Åkerstedt och Adam Lindell. Ett nytt lag och nya förutsättningar. Visst fanns det förhoppningar då laget vann 3-kungaslaget men SM är en snäpp vassare.

Lördagen inleddes med friskt vågat experimenterande uppställningar och en tvåpassarvariant med Axel och Ted. Fram till ett förlorat skiljeset mot ett välspelande Linköping som servade bra var det receptet (innebar 2a plats i gruppen).

Ett lite enklare spel men med Axel, Adam och Ted i mottag på heltid blev formeln att nöta in till slutspelet men med vissa variationer. Kvartsfinal mot Hästhagen blev en transportsträcka medans semin mot Valdemar Mjörnheim(och övriga Södertelge) blev lite tuffare men aldrig riktigt spännande.

Linköping fick kämpa i semin mot ett välfungerande Engelholm som sedan knep bronset och sedan väntade den förväntade finalen Habo vs Linköping.

Första set var jämnt men halvvägs drar Habo ifrån med en grym servesvit av Hannes och på slutet takar Axel och Wilhelm ned turneringens största anfallare(!) Axel Algulin ett par gånger och några egna anfall av högsta klass stänger setet som på något konstigt sätt kändes som Habos hela vägen.

Andra set blev turneringens rysare med Linköping i 1-2 bollars ledning hela vägen med sanslösa dueller, anfall och räddningar på båda sidor. Linköping servar för set vid ledning 24-23 men Habo bryter tillbaka efter time-out. Habo servar för vinst 25-24, time-out. Duell och 25-25. Habo vinner igen och Noel servar igen, till synes utan nerver och på taktiskt rätt plats! 26-25. Serve, ny duell och pass bakåt av Elias till Wilhelm som bankar in matchbollen!!! YESSS! GULDET ÄR KLART!

En enorm kämpainsats av gänget mot ett tufft Linköping. Vi valde att spela med en liten trupp där alla fick mycket speltid och där alla bidrog med viktiga insatser under helgen för att ta oss fram till final och även vinna denna.

Utöver laget ska Johan Samuelsson som tränar killarna tillsammans med Jens Persson och andra och även Jens Ottosson nämnas som skapat förutsättningarna och tränat grabbarna (med undertecknad och fler tränare) i åratal för detta som bara är början. Att våra killar är inte bara är bra utan trevliga och schyssta gör det hela extra roligt.

/coach Per Åkerstedt