Habo beach arena blir Sveriges första allvädersbeach!*

image

Nu får vi snart klippa band igen, denna gång under tak!

Förra året stod Habo Beach Arena färdigt, men omgående började styrelsen arbeta på hur man ytterligare kunde förbättra möjligheterna till beachvolley i Habo. Habo var på 90-talet beachvolleybollens mecka och flera SM-guldmedaljörer har sitt ursprung härifrån, där de flesta tränats upp av Jens Ottosson och hans partner Leki Sandén.

Till en början lutade det mot att vi skulle göra om Habo Ullspinneris gamla fabrikshall till en mer traditionell beachhall om 40x20m, men vi insåg snabbt att kostnaderna för detta skulle skena och hallen i Falköping är ändå tämligen nära.

Nu får vi istället till en lösning där Habo Beach arena kommer att glasas in med en takhöjd om åtta meter. Glasskivorna kommer ligga i olika nivåer vilket gör att de elektroniskt kan skjutas åt sidan över varann, både väggar och tak. Självklart är det inget vanligt fönsterglas, utan det superhållbara materialet polykarbonat gör det i princip okrossbart.

Det är ett ledande energiföretag, vars mål är att vara Sveriges modernaste företag inom Solenergi, som sponsrar en stor del av satsningen då det även är en form av pilot för framtida växthusbostäder. Solpaneler kommer även placeras på taket till de anslutande husvagnsgaraget, vars energi kommer gå direkt till en värmepump som kan aktiveras och värma upp beachanläggningen vid kallare väderlek.

-Vi ser med glädje hur Habo Wolley expanderar framförallt på barn- och ungdomssidan och ser därför en möjlighet att prova framtida energibesparande åtgärder samtidigt som vi gör något gott för samhället, en riktig win/win-deal! Berättar presschefen Solveig Styrke.

I samband med byggnationen kommer även ett av landets större säkerhetsföretag att sponsra med videoövervakning samt larm med direktåtgärd, så att vi får ha vår nya beacharena ifred utan att den vandaliseras.

Även från kommunhuset hörs glada tillrop, kommunalrådets pressekreterare i byggnads- och miljöfrågor Emil Jörn (MP) berättar:
-Vi är otroligt glada över det här samarbetet, där vi återigen visar att vi ligger i topp när det kommer till miljöfrågor. För att fira satsningen har vi spelat Ted Gärdestads Sol vind och vatten på repeat i kommunhuset hela veckan!

Habo Wolleys ordförande summerar på följande vis:
-Nu kommer vi verkligen få perfekta förutsättningar för beachvolley. Vid bra väder blir det som att spela utomhus, men även vid dåligt väder får man perfekta förutsättningar. Anläggningen ska stå klar efter Kristi Himmelsfärd, och redan i mitten på juni kommer volleybollförbundet arrangera uttagningsläger till U-landslagen i beachvolleyboll här. Det om något är ett kvitto på att vi verkligen har fått till det bra, och jag är övertygad om att vi kommer få mer besök utifrån till denna fantastiska anläggning.

*Sanningshalten i artiklar bör beaktas med hänsyn till publiceringsdatum, april april!